Så slutar toppstriden i södra vårettan

Den södra vårettan har två olika toppstrider. Vi har dels fajten om förstaplatsen mellan Vimmrby och Krif, vi har dels fajten om den sista playinplatsen mellan Borås och Huddinge. Linden kan teoretiskt blanda sig i striden, men den chansen är minimal efter kräftgången på slutet och jag väljer att inte ta med dom i denna sammanställning.

Här är nuvarande tabell:

Matcher kvar

Vimmerby
Köping h (tian i tabellen)
Krif b (tvåan i tabellen)

Krif
Forshaga b (nian i tabellen)
Vimmerby j (ettan i tabellen)

Borås
Segeltorp h (sjua i tabellen)
Tyringe h (sexan i tabellen)

Huddinge
Linden b (femman i tabellen)
Mörrum h (åttan i tabellen)

Vimmerby har kvar att möta klara jumbon och där ska man vinna med ett antal mål. På samma sätt så bör Krif slå Forshaga, även om den matchen kanske är lite tuffare då Forshaga slåss om att slippa kvala sig kvar i ettan. I sista omgången möts de båda.

Borås har två lag som i stort sett inte har något att spela för. Huddinge möter Linden som i teorin fortfarande kan nå slutspel och inte lär ha gett upp, samt Mörrum som slåss för att slippa kvala sig kvar.

Hur slutar det då?

Jag tror att Vimmerby vinner serien, det räcker i princip med seger mot jumbon, så länge man inte åker på storförlust mot Krif i sista omgången.

Jag tror att Borås håller undan i kampen om tredjeplatsen. Man har ett mer omotiverat, och därmed enklare, motstånd kvar och man har två poäng till godo från start.

Foto: Oliver Glenmar, Nybro

Lämna ett svar