Här är fynden att göra inför deadline!

Tre ynka dagar kvar till deadline day, och Mats och jag har spånat i några dagar om att vi ska göra en lista över tänkbara spelare att värva från lagen som inte har så mycket att spela för. Idag fick vi äntligen tid att prata ihop oss, och nu kan vi presentera listan över de spelare som vi tror skulle kunna vara intressanta värvningar för andra ettanlag.

Vi börjar med de lag som säsongen är över för i praktiken:

Kiruna

Matias Mustonen, f
Kirunas poängkung denna säsong med fina nio mål och 22 assist på 31 matcher. Inte en spelare som sticker ut de matcher jag och Mats sett, men något måste han ju ha med tanke på facitet.

Nico Joki, b
En poängback med sina största styrkor offensivt. 4+13=17 poäng på 23 matcher. Bra storlek och dessutom rightare, borde kunna vara intressant för lag som vill ha en spelskicklig back.

Felix Fjälkeborn, f
En forward med bra fart, gnuggar hårt men kan också göra poäng. Har dessutom rätt bra med rutin.

Hampus Hagström, f
Lik Felix i spelstil men har inte riktigt samma rutin. Lämplig för lag som kanske ska kvala sig kvar.  

Vi spånade också om Jacob Hansson Geidon och Philip Kemi, men de lär inte röra på sig.

Skövde

Fritz Abrahamsson, mv
En ung och lovande målvakt som fick lite för stort förtroende denna säsong och kanske inte riktigt orkade axla det. Men har en hög potential och skulle kunna vara ett vettigt nyförvärv för lag som får kvala sig kvar.

Adam Thilander, b
Har redan blivit utlånad till Östersund i allsvenskan, och så pass klass håller han att han skulle kunna spela där. Men det finns också ett antal hockeyettanklubbar som är ute efter en spelskicklig och rörlig poängback, och då borde Adam Thilander vara ett väldigt bra alternativ.

Max Kardewall, b
Är du istället ute efter en mer fysisk back med storlek så är Max Kardewall ditt val. Älskar att tacklas och är inte oäven med pucken heller. Kan dock hamna lite fel i positionsspelet, så behöver komma till ett lag med god och tydlig struktur.

Emil Smedberg, c/f
En poängstark forward som är bra med puck, bra skott, bra skridskoåkare. Jobbar också hårt. Har gjort 14 mål under säsongen, så vill man ha en målskytt är Smedberg ett bra alternativ.

Alexander Henriksson, f
Vill man ha en attitydspelare i bra form och som också kan leverera poäng så borde Alexander Henriksson vara rätt val. Har lugnat ner sig till denna säsong och fokuserar bättre på sitt spel, men är ändå en stark närkampsspelare som skulle kunna tillföra också till ett bra lag som vill ha en hårt jobbande forward.

Anton Lundmark, f
Har redan varit utlånad till Tingsryd och där gjorde han inte bort sig. En lång forward som utnyttjar sin räckvidd, bra teknik och jobbar hårt. Rätt bra på rören med.

Ett annat namn som skulle kunna vara intressant i Skövde är Kristoffer Söder, men vi misstänker att han är rätt nöjd med sin långa och fina karriär och därför inte lär vara flyttbar.

Tyringe

Heiiki Harju, f
En allroundforward som både gör poäng och samtidigt gör det klanderfritt defensivt. Leder Tyringes poängliga och borde vara ett namn för allettanlag som vill spetsa sina trupper.

Ludvig Jansson, c
En center som läser spelet otroligt bra. Det ger både fina passningar och stabil defensiv. Även han borde kunna vara intressant för topplag.

Jesper Ahlgren, f
En riktig målskytt, 15 mål så här långt och vill man ha en sniper till in i laget borde Jesper passa bra.

Didrik Jansson, mv
Något för Troja? En målvakt som håller också på hög allettannivå.

Adam Ingvarsson, c
Har varit väldigt skadedrabbad, men i form så vet alla vilken klasspelare det är. Blir det en återkomst till Mörrum kanske?

Nu kikar vi på lagen som kanske inte är helt körda, men där det ändå kan bli öppningar då lagen kan vara rökta innan onsdag, eller annan anledning.

Teg

Martin Liljekvist, b
Stor och kraftfull back med bra räckvidd som kan spela både powerplay och boxplay. En klassback på hockeyettannivå.

Oskar Håkansson, c/f
32 poäng på 33 matcher i bottenlaget Örnsköldsvik förra säsongen, 21 poäng på 20 matcher i Teg i år. Det finns hög potential i 21-åringen, får han chans att visa det i ett bättre lag redan denna säsong?

André Nordstrand,
En rivig och nyttig forward med mycket rutin från allsvenskan med Karlskrona. Kanske en återkomst kan bli aktuell?

Enköping

Simon Sjöberg, f
Har kanske inte rosat marknaden så mycket i år, men förra säsongen så gjorde den speedige forwarden stor succé i Sundsvall. Kanske kan vara aktuell för en återkomst?

Wilmer Lindblad, b
En gedigen och bra back med offensiva kvaliteter men också en tillgång defensivt.

Wings

Jesper Andersson, c/f
Wings har redan släppt tre av sina stjärnor, så varför inte också en fjärde? Jesper Andersson är en poängstark spelare som borde vara intressant för allettanlag med ambitioner. Men då kommer det kosta, då Wings har utköpsklausuler.

Surahammar

David Otter. Mv
En stabil målvakt som visat att han kan vara en riktig matchvinnare. Borde vara intressant för allettanlag som söker backup.

David Lidström, b
En av ettans bättre backar. Superrutinerad med stora kvaliteter både offensivt och defensivt.

André Astley, c
Tvåvägscenter som både gör poäng och stänger defensivt, Kan spela alla spelformer.

Lukas Söderlund, f
Förra säsongens största utropstecken i ettan och en av de bästa spelarna. Inte riktigt samma framgångssaga i år, men 17 mål och 13 assist skäms inte för sig och han skulle givetvis kunna förstärka också ett topplag.

Lämna ett svar