Underdogsen gav favoriterna fullt upp

Tre matcher spelades idag med tre rätt klara favoriter. Men i samtliga tre matcher så gav underdogsen verkligen favoriterna full upp, och de kom, om sanningen ska fram, undan med blotta förskräckelsen.

Troja-Halmstad 3-2

Troja hade sin enkronasmatch när man tog emot Halmstad och hela 2723 åskådare hade hittat till Ljungby arena för att se om favoriterna Troja kunde ta sin tredje raka seger. Men det såg verkligen inte ut som så skulle bli fallet länge. För det var Halmstad som tog tag i taktpinnen i den första perioden och man hade må+nga långa anfall och snabba spelvändningar där man borde tagit ledningen. Därför var det ologiskt att det var Troja som tog ledningen i den första perioden, och mannen bakom och sedan också målskytt var givetvis Emil Ekholm. Stark uppåkning på högerkanten, pass genom boxen, driver på kassen och får slag på returen efter skott från topp tekcirkel av Lindström. Ett rån sett till matchbilden i första.

Å andra sidan så var det ologiskt att Halmstad kvitterade tidigt i den andra, för Troja hade inlett andra bäst. Wictor Ragnewall bjöd på det målet då han när han gått bakom målet sköt pucken rakt på en checkande Thomas Lee som passade fram till öppet mål för Robin Dahse som som vanligt var på rätt plats i rätt tid. Och det var precis vad han var också fem minuter senare då Ragnewall frikostigt bjöd en lite lång retur direkt på en lös puck direkt från tekning. Dahse störtade givetvis fram, och drog i sidled och la in 2-1-pucken. Då hade Halmstad tagit över sedan kvitteringen och dominansen blev än tydligare efter målet. Halmstad tryckte Troja djupt ner i egen zon. Men så får Troja med sig en utvisning, och i det efterföljande powerplayet så kommer kvitteringen genom ett direktskott av Henrik Rommel. Efter det var det Trojas tur att ta över resten av perioden, men något mer mål blev det inte.

I den tredje perioden så var det rätt jämnt länge, Troja reder ut ett boxplay på ett bra sätt, och när de sedan får chansen själva så är de effektiva. William Romfors kommer inåkande mitt i slottet och styr in pucken snyggt efter ett skottpass. Efter det kontrollerar Troja matchen skickligt. Man ser till att hålla pucken framför sig och låter aldrig Halmstad få riktigt hugg på dom i checkingen. Men en chans får de i slutet, men då räddar Ragnewall fint och Troja vinner matchen, lite med andan i halsen, för Halmstad bjöd verkligen upp till kamp i stora delar av matchen.

Kalmar-Visby 4-2

Kalmar var om möjligt än större favoriter i sin match mot serienian Visby. Men i två perioder så lyckades Visby få ner Kalmars fart och så långt ledde de också med 0-1. Men i inledningen av den tredje så trampade Kalmar loss, två snabba mål och man tog ledningen, och med knappt åtta minuter kvar så gjorde man också 3-1. Visby reducerade sedan i slutminuten, och plockade ut målvakten, men Kalmar kunde sedan avgöra i slutsekunderna med ett 4-2-mål i tom kasse.

I och med dessa segrar så skiktar tabellen i allettan södra upp sig lite. Överst är duon Kalmar och Nybro med 22 poäng, sedan kommer det en trio lag med Dalen, Troja och Mariestad med mellan 14 och 16, och sedan kommer ett skikt med resten av lagen med mellan sju och tio poäng.

Krif-Mörrum 1-0 efter straffar

Det bjöds på ett märkligt Blekingederby, då matchen faktiskt slutade 0-0 efter 65 minuters spel. För det var två storspelande målvakter som såg till att mura igen totalt. Fram till straffarna då, för där gjordes det fem mål på de sex straffarna, varav Krif var effektivast och därmed vann. En som säkert grämer sig lite extra efter matchen var Khalid Ibrahim som kom helt ren i slutminuten men missade. Samtidigt så var en poäng starkt med tanke på tabelläge och omständigheter, och poängen gör att man också i alla fall tillfälligt klättrar över nedre kvalseriestrecket.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar