Press på Engman, tvåanfynd och tung skada

En mycket märklig presskonferens hölls idag av Mörrum hockey. Med endast tre timmars framförhållning så kallade man till pressträff ”med anledning av ett akut läge i arbetet att rädda föreningen”. Med tanke på det korta varslet och starka formuleringen så trodde många att något allvarligt var på gång och BLT var snabba med att direktsända träffen. Var konkursen ett faktum? Behövdes det pengar akut för att lösa situationen? Skulle man släppa alla spelare trots allt?

Men detta kom att bli ett så kallat västgötaklimax. För när pressträffen väl drog igång så läste Ronny Mattsson från besparingsgruppen bara upp ett meddelande att Thomas Engmans lön var för hög för att gruppen skulle anse att man hade råd med den. Något man nu meddelat styrelsen.

Deltagarna på presskonferensen var nog lika förvånade som jag blev, för ingen vettig följdfråga kom. Den stora trumman, kallelsen till presskonferensen ”om akut läge” visade sig i själva verket bara handla om att sätta press på Thomas Engman för att han ska gå ner i lön. Någon annan vettig anledning till pressträffen är svår att se. Att utnyttja media på så sätt tycker i alla fall jag inte är särskilt snyggt. Förhandlingar sköts inte via media, utan direkt mellan berörda parter. Det gynnar knappast någon att sköta det offentligt.

Förhandlingarna är heller inte klara, utan enda beskedet var att nu tar styrelsen över. Nu blir det ett ickebesked, kommer han vara kvar eller kommer han lämna? När styrelsen tagit ett eventuellt beslut om att bryta kontraktet med Engman hade man kunnat kalla till pressträff, men då inte med orsaken ”akut läge”. Nej detta lämnar bara en dålig smak i munnen.

***

Läste en tweet av Alexander Jepsen där han påpekade att både ettan och tvåan i allettan södras poängliga förra säsongen spelade i tvåan. Såväl Kalmars Hampus Karlsson (Boro/Vetlanda) som Trojas Emil Ekholm (Tyringe) är bevis på att det finns fynd att göra i tvåan, så länge de får rätt roll.

***

Nyköping drabbades av en tung jobspost när skyttekungen Sören Dietz Larsen skadade knäet i senaste matchen. Nu står det klart att han blir borta i tre veckor, ett tungt besked för Nyköping.

Lämna ett svar