Är det sista chansen för storklubbarna i söder nu?

I många år nu så har söderlagen varit de som haft störst plånbok i hockeyettan och det är också de som har satsat klar mest på sin spelarbudget. Lag som Karlskrona, Troja och Nybro har kunnat plocka russinen bland hockeyettanspelare genom att erbjuda tjockast lönekuvert. På senare år har också Hudiksvall tack vare sin storsponsor Morgan Persson varit med i racet. Det är också dessa lag som är stora favoriter att nå allsvenskan senare i vår.

Men frågan är om det kanske är sista chansen att vara herre på täppan för söderlagen? För innan jul så tillkännagav Boden att de ingick ett samarbetsavtal med Hive, där man säljer arenanamnet till företaget för enligt trovärdiga källor fyra miljoner per säsong. Då Boden redan ligger strax bakom söderlagen så kan det innebära att det nu kan bli dom som får välja först när det ska delas lag.

Fast frågan är om inte det ändå blir Väsby som kommer stå allra längst fram. För efter dagens tillkännagivande att man ingår partnerskap med Brödernas, så slås det fast att Väsby kommande säsong ska ha en spelarbudget som är som en genomsnittlig allsvensk budget. Vad innebär då det? Jag sökte och fann ett visserligen tre år gammalt svar, men antagligen inte alltför långt ifrån dagens sanning. Det var Mike Helber som delade in de allsvenska lagens spelarbudgetar i tre kategorier: Fem lag med en spelarbudget på 6-8 miljoner, fyra lag med en spelarbudget på 8-10 miljoner, och fem lag med mellan 10 och 16 miljoner.

Stämmer Väsbys uppgifter så skulle det alltså innebära att de kan värva spelare för runt 10 miljoner kronor nästa säsong, och det överstiger vida alla andra lag i hockeyettan. Med andra ord: Är det sista chansen för storklubbarna i söder att gå upp nu?

Lämna ett svar