Styrkebesked och skrällar

Det bjöds både på styrkebesked och skrällar igår. Bland annat förlorade två serieledare mot lag betydligt längre ner, och några av storlagen gav styrkebesked.

Troja-Karlskrona 5-1

Troja fick till en riktig femetta mot Karlskrona och vann på en storspelande målvakt och bättre tryck på kassen. Det var givetvis ett styrkebesked av Troja som tog tredje segern på fyra matcher och nu närmar man sig toppen av tabellen. För Karlskronas del så gjorde man ingen dålig match, men det finns absolut saker som måste bli bättre om man ska bli ett topplag.

Dalen-Mariestad 2-3

En liten skräll med tanke på den bleka insatsen Mariestad gjorde i derbyt mot Skövde. För Mariestad ägde matchen totalt mot serieledarna i femtio minuter, så långt hade Dalen knappt haft en målchans medan Mariestads 3-0 nästan var i underkant. Men så gjorde Dalen 3-1 i powerplay, och då fick Dalen ordentlig luft under vingarna, medan Mariestad blev passiva. Nu lyckades bortalaget ändå hålla undan, och det blir givetvis en självförtroendeboost för dom. Stor matchvinnare blev andrakedjans Gustav Lindberg som gjorde två mål, en andrakedja som sett väldigt intressant ut det senaste.

Nybro-Tranås 2-0

I en spelmässigt jämn match så var det ändå Nybro som gick segrande ur striden. Tungan på vågen var Nybromålvakten Pontus Eltonius som radade upp fina parader och lyckades hålla nollan, trots många Tranåslägen. Nu gick Nybro upp i serieledning, är man där för att stanna?

Visby-Halmstad 1-4

Visbys (förhållandevis) svaga hemmafacit håller i sig. Igår åkte man på sin tredje förlust av tre möjliga på hemmaplan i allettan. Spelmässigt var det ändå en jämn match, men Jacob Crespin vann målvaktsmatchen och Halmstad var det effektivare laget. Visby måste hitta ett sätt att vinna hemma om man vill vara med i slutspelsracet, medan Halmstad fortsätter vara stabila med en hög lägstanivå.

Piteå-Strömsbro 4-2

Målmässigt var det en jämn match, 4-2 kom i tom kasse, men spelmässigt så var Piteå det klart starkare laget och man vinner därmed matchen rättvist. Man sköt mer än dubbelt så många skott och borde ha vunnit med större siffror. Nu blir det Piteå som hakar på Boden i toppstriden, och det ska bli en intressant kamp att följa.

Köping-Vimmerby 2-1

Hela onsdagens största knall bjöd Köping på. Seriejumbon hade tagit en poäng mot serieledande Vimmerbys 19, men det var Köping som vann en målsnål tillställning. Köping har hela säsongen haft en vana att tappa matcherna i tredjeperioderna, men denna gång var det istället dom som kunde fixa segern i tredje tack vare ett segermål genom Andreas Thelander. Ett härligt besked för laget, men framför allt kanske för nya tränare Jacob Mylläri. Nu lever hoppet om att slippa negativt kvalspel.

Tyringe-Mörrum 3-2

Det blev Tyringe som (iaf tillfälligt) kunde lägga bottenstriden bakom sig, medan Mörrum fortfarande behöver snegla oroligt över axeln, speciellt efter Köpings skräll.

Krif-Forshaga 5-0

Krif avancerar upp till en tredjeplats i tabellen efter en programenlig seger mot Forshaga. Tvåmålsskytt blev lagets stora målskytt Vincent Reimer, som nu gjort sju mål i vårettan, starkt! Det ser ut som Tisell fått mer och mer ordning på laget och Krif kan mycket väl utmana hela vägen.

Segeltorp-Borås 1-5

Borås är helt klart på väg upp, och nu när man dels vann själva, och dels fick hjälp av Köping, så ser man ut att kunna ge Vimmerby en rejäl match om seriesegern.

Huddinge-Linden 4-5 e sd

Linden tänker inte ge upp chansen till kvalspel uppåt utan fajt! Igår gjorde man en stark insats när man besegrade formstarka Huddinge med 4-5 efter sudden. Det var Huddinge som höll i taktpinnen, men Linden var ruskigt effektiva och därmed så ligger man nu på samma poäng som Huddinge, med bara två poäng upp till en playinplats.

Vallentuna-Surahammar 4-3

Surahammar sköt nästan dubbelt så många skott, men det var Vallentuna som sköt flest skott i mål och därmed så var det de som vann matchen. Det blev med andra ord ingen rolig första match som tränare för Johan Hellström i Surahammar, och nu ramlade laget ner från en playinplats.

Wings-Enköping 2-5

Wings tappade två viktiga kuggar inför matchen, Tim Friberg och Pontus Karlsson, och det tog tydligen hårt för nu förlorade Wings sin första match under vårettan. Man hämtade visserligen upp 0-2 till 2-2, men ett nytt rycka av Enköping gjorde att de kunde vinna. Enköping har helt klart stärkts av spelarna de plockade in under juluppehållet och ligger nu överraskande tvåa. Kan det rent av bli slutspel för östra bottenlaget?

Örnsköldsvik-Vännäs 2-1

Kvällens viktigaste seger stod Örnsköldsvik för. 2-1 i ett jämnt bottenmöte betyder att de ligger bäst till för att slippa kvala sig kvar.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar