Jämnt, jämnt och jämnt!

Idag gör jag en kort genomgång av de rekordjämna serierna inför kvällens begivenheter.

Södra allettan

Inför allettan södra drog igång så skrev jag och många med mig om att det såg ut att bli en rekordjämn serie, så gott som omöjlig att tippa. Men att den skulle bli så jämn som den faktiskt blivit är faktiskt än värre än vad man kunde förutse. Efter sex omgångar, en tredjedel av serien (sånär som på en match), så skiljer det bara en poäng mellan fyra och tian. Med andra ord sju lag inom en poängs marginal! Jag pratade med Bois tränare Ronny Helander tidigare idag, och det är som han säger: Med en formtopp och några raka segrar och du har ett kanonläge, men får du en formsvacka och förlorar några i rad och du kan missa slutspel! Varje match kommer bli viktig, varje poäng du kan ta kan vara skillnaden på flera placeringar. Det gör att dagens omgång i den södra allettan kommer bli hyperintressant. Eller vad sägs om följande matcher?

Visby-Halmstad: Två lag på samma poäng och där Halmstad ligger före med bara ett mål i målskillnad.

Nybro-Tranås: Ett Nybro som slåss om seriesegern mot ett Tranås som ligger sist, men bara en poäng, men som vid seger kan avancera till en fjärdeplats.

Troja-Karlskrona: Storheterna som inledde lite trögt men har fått upp ångan. Vem är vassast i nuläget?

Dalen-Mariestad: Överraskningen serieledande Dalen kan dra ifrån i täten före storheterna.

Norra allettan

Den norra allettan är jämn den med, men har skiktat upp sig lite mer, delvis beroende på olika antal matcher spelade. Men vi kan konstatera att Boden ser ut att vara laget att slå, i alla fall om de fortsätter prestera under nye tränare Per Ljusteräng. Kiruna ser ut att få det tufft i botten, även Lindlöven har inlett svagt. Idag spelas:
Piteå-Strömsbro: En match där vinnaren hänger på i toppstriden, kan Strömsbro överraska igen?

Södra vårettan

Den södra vårettan är den ojämnaste serien så här långt. Där ser Forshaga och Köping allt mer ut som de negativa kvalseriekandidaterna, medan Vimmerby seglat ifrån i toppen. Kampen om det strecket mellan trean och fyran lever dock i allra högsta grad. Kanske det klarnar efter dessa matcher?

Huddinge-Linden: Ett måste för Linden att vinna om man inte ska tappa i kampen om playin-platserna. Det ryktas dock om lite dålig stämning i Linden, fixar de att leverera ändå?

Tyringe-Mörrum: Två lag som kan bli indragna i negativ kvalseriestrid, men vinnaren är på lite fastare mark i alla fall.

Köping-Vimmerby: En match som lär cementera lagen i botten respektive toppen.

Krif-Forshaga: En viktig match för båda för att kunna klättra över var sitt streck.

Segeltorp-Borås: Fortsätter Borås marsch upp mot toppen eller kan Segeltorp överraska igen?

Norra vårettan

Till sist har vi den norra vårettan. Den är väldigt jämn med undantag för botten två (Vännäs och Örnsköldsvik) och serieledande Wings. Men Wings har tappat två av sina bästa spelare (Tim Friberg och Pontus Karlsson), och kan mycket väl bli inhämtade de med. Det lär i alla fall bli strid om topp 3-platserna. Ikväll står striden mellan dessa:

Vallentuna-Surahammar: Kan Surahammar få ett lyft med nye tränaren Johan Hellström eller kan Vallentuna ta ett ordentligt kliv uppåt i tabellen?

Wings-Enköping: Hur hanterar Wings tappen, kan de fortsätta imponera ändå?

Örnsköldsvik-Vännäs: Kvällens kanske viktigaste match. En nyckelmatch för att slippa kvala sig kvar.

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar