Tränarcirkusen i hockeyettan!

Vill du ha ett jobb där du kan känna dig trygg och ha en långsiktighet i livet, bli inte hockeytränare, speciellt inte i hockeyettan! För trots att bara lite drygt halva säsongen spelats så har redan elva(!) tränare fått lämna sina hockeyettanlag, antingen självmant eller så har de tvingats bort. Här är träningscirkusen så här långt, och risken finns att det kommer mera.

9/8
Det började redan innan säsongen ens dragit igång. Kiruna AIF lyckades få hem prestigevärvningen Janne Karlsson från Växjös organisation. Men den före detta elitserietränaren hann inte ens coacha laget en match innan han bestämde sig för att lämna till förmån för Kalix.

15/11
Emil Ivansson var den första tränaren som fick sparken i hockeyettan. Krif gick inte alls enligt förväntan, och det fick alltså den kombinerade sportchefen och tränaren ta konsekvenserna av. Nio dagar senare så kom beskedet att Mikael Tisell tog över tränarrollen.

17/11
Vännäs inledde säsongen piggt under nya kanadensiska tränaren Geoff Walker, men helt plötsligt så stod han inte att finna någonstans. Han hade helt sonika flugit hem till Kanada igen utan att meddela någon. Mathias Bergsdorf tog över tränarsysslan.

19/11
Om det var de fyra raka förlusterna eller att klubbledningen tyckte man spelade för tråkigt hockey får man väl aldrig veta, men den 19/11 fick i alla fall Mikael Tisell sparken av Nybro. Lite förvånande med tanke på att han ändå lett laget till två raka kvalserier. Ny tränare blev istället finska stortränaren Pekka Virta.

7/12
Med två matcher kvar av grundserien fick meriterade tränaren Andreas Appelgren sparken från Mariestad. Bristande resultat och dålig spelglädje på isen angavs vara orsaken till bomben. Ny tränare blev uppflyttade assisterande tränaren Ronny Helander.

Samma dag så tillkännagav Mikael Österblom att han avgår som tränare från Segeltorp ”av personliga skäl”. Spelarna Måns Krüger och Kim Lennhammer tog över som tränare.

13/12
Mathias Bergsdorf tid som tränare för Vännäs blev bara en knapp månad, antagligen var han bara en tillfällig lösning. Ny tränare för Vännäs blev istället den gamle ikonen Conny Strömberg.

Samma dag tillkännages att Urban Omark får lämna ett annat bottenlag i norr, nämligen Örnsköldsvik. Anledningen till det angavs vara att ”man ville ge laget bästa möjliga förutsättningar inför fortsättningen av säsongen”, istället tog före detta elitspelaren Per-Åge Skröder över rodret.

9/1
Johan Hellström väljer att lämna tränaruppdraget för Köping.

12/1
Erik Karlsson tvingas kliva åt sidan för att lämna plats för Magnus Sundquist som huvudtränare, sedan Karlskrona haft en svajig inledning på allettanspelet. Från att ha ”haft stort förtroende” till att bli sidsteppad tog en dag bara.

Idag väljer också Roger Forsberg lämna sitt tränaruppdrag i Boden, ett lag han lyckats mycket bra med. Istället så blir han nu assisterande tränare i Östersund. Ersättare är ännu inta klar.

Lämna ett svar