Så troligt är det att tränarna blir kvar – norra vårettan

Med tanke på hur många tränare som lämnat sina uppdrag i hockeyettan redan denna säsong, så öppnar det naturligtvis upp för att spekulera kring vilken tränare som blir nästa att lämna, antingen frivilligt, eller ofrivilligt. I en serie inlägg så tänkte jag försöka spekulera i hur stor sannolikhet det är att tränarna blir kvar i sin klubb säsongen ut. För de kan ju både vara så att tränarna får sparken eller att de vill lämna av eget val. Först ut är tränarna i den norra vårettan. Vi går från troligast till minst troligt.

Wings – David Lundmark

David Lundmark är inne på sin andra säsong som huvudtränare för Wings och har med tanke på begränsade resurser ett rätt bra facit som huvudtränare. Laget snubblade visserligen på mållinjen i kampen om allettan, men leder nu vårettan norra och han bör sitta rätt tryggt. Med tanke på att han dessutom har varit klubben trogen både som spelare och tränare lär han inte lämna posten frivilligt heller.
Sannolikhet att han blir kvar: 99%

Surahammar – Thomas Maikkula

Thomas Maikkula uträttade stordåd med Surahammar förra säsongen, hans första denna sejour för laget. Surahammar var då den stora positiva överraskningen i ettan, och även om det inte gått lika bra denna säsong, så har han ett stort förtroendekapital, både i laget och från omgivningen. Laget har nu också börjat hitta rätt i spelet och därmed så tror jag vare sig han eller föreningen har lust att gå delade vägar.
Sannolikhet att han blir kvar: 98%

Kalix – Robert Bergdahl och Janne Karlsson

Det är lite oklart vem som egentligen är huvudansvarig i Kalix, Robert Bergdahl eller Janne Karlsson. Båda är i alla fall nya på positionen denna säsong och har kanske inte riktigt fått laget att leva upp till förväntningarna så här långt. Missad allettan måste ses som en missräkning i ett Kalix som abonnerat på en allettanplats de senaste åren. Inledningen av vårettan har dock gått helt ok, och jag tror inte att tränarparet behöver leta ny arbetsgivare denna säsong.
Sannolikhet att han blir kvar: 98%

Vallentuna – Tim Johansson Bräck

Tim gör sin andra säsong som huvudtränare i ettan, han var tränare i Wings säsongen 15/16, men har sedan dess tränat lag i tvåan. Han har inte den starkaste truppen i vårettan och har nog levererat ungefär som man kunde förvänta sig så här långt. Därför tror jag inte heller att han behöver sova speciellt oroligt om nätterna.
Sannolikhet att han blir kvar: 98%

Teg – Victor Walsson

Hasses ”pöjk”, 28-årige Victor Wallsson, är nu inte på sin andra säsong som ansvarig för Teg. Laget spelar en sevärd ishockey, men har kanske inte haft riktigt samma framgångar under hans ledning som under tidigare tränaren Andreas Högosta (bla). Förväntningstrycket utifrån på laget är dock inte så stort, och det är heller ingen katastrof resultatmässigt, så han lär sitta rätt tryggt säsongen ut.
Sannolikhet att han blir kvar: 97%

Borlänge – Stefan Gustafsson

Borlänge har ett ovanligt tunt lag denna säsong och därmed så var det kanske ingen större överraskning att laget missade allettan med rätt bred marginal. Men jag tror att Borlänge självbild är lite högre än så, och börjar det hacka också i vårettan så finns en liten risk för att föreningen letar nytt. Men samtidigt så har han under sina fyra säsonger i klubben ändå byggt upp ett förtroendekapital, så chansen är minimal.
Sannolikhet att han blir kvar: 96%

Enköping – Jonas Norgren

Jonas Norgren gör sin första säsong som tränare för ett hockeyettanlag, och det har väl inte blivit någon jättesuccé direkt. Laget missade allettan tidigt och i vårettan så har man inlett ok men inte mer. Nu har han inget kanonmaterial att jobba med, men om laget skulle ramla ner och riskera att få kvala sig kvar, (vilket dock är rätt orealistiskt) så kanske föreningen skulle vilja ha in en ny röst i båset.
Sannolikhet att han blir kvar: 95%

Örnsköldsvik – Per-Åge Skröder

Den före detta elitspelaren Per-Åge Skröder tillträdde tränarposten efter grundserien avslutades och med tanke på hems meritlista så kommer han säkert få stort förtroende från föreningen. Risken finns dock att han själv kanske inte tycker att träna hockeyettan är riktigt så roligt alla dagar som han trott, och att han på eget initiativ väljer att hoppa av.
Sannolikhet att han blir kvar: 90%

Vännäs – Conny Strömberg

Conny ”klack” som tränare?! Ja det kanske inte är så konstigt ändå, 47-åringen brinner verkligen för hockey och utbildade sig till spelaragent när jag snackade med honom för några år sedan. Frågan är dock hur länge klubben (och spelarna) orkar med en rätt intensiv tränare som under sin egen tid som aktiv kunde ringa upp lagkompisar mitt i natten för att snacka en powerplay-idé han fått. Dessutom, har han ro själv med ett jobb som kräver rätt mycket uppoffring?
Sannolikhet att han blir kvar: 80%

Lämna ett svar