Smålandsderby, streckstrid och intressant toppmöte

Det är inte varje fredag, men denna fredag så bjuds det faktiskt på sju matcher i hockeyettan. Och det är några som sticker ut lite extra. Vi har bland annat ett stekhett derby mellan Kalmar och Nybro, en spännande streckstridsmatch mellan Mariestad och Visby och en toppmatch i den södra vårettan mellan Borås och Huddinge,

Kalmar-Nybro

Om vi börjar med det heta derbyt mellan Kalmar och Nybro, så är en indikation på hur hett det är att det är slutsålt sedan flera dagar. Båda lagen återfinns i toppen av tabellen (tvåa och trea) och ses som två av toppkandidaterna att få spela kvalserien. Båda lagen kommer också från förluster i senaste matchen vilket ger både ett revanschsug och kanske ett litet frågetecken för formen. En seger i derbyt skulle inte bara räta ut frågetecknet, det skulle dessutom ge råg i ryggen inför fortsättningen och marginal neråt mot förföljarna. Pelle Hedlund gör en intressant debut i Nybro, var står den gamle Grumsskyttekungen efter en och en halv säsong med begränsat med speltid i allsvenskan med Almtuna?

Mariestad-Skövde

Mariestad har varit otroligt sjukdomsdrabbat under inledningen av allettan, hela sjutton spelare har varit sjuka. Visserligen inte alla samtidigt, men tillräckligt många i matcherna för att slagstyrkan hos laget ska tas ner en hel del. Därtill har viktiga snipern Anton Blomberg fått barn och varit pappaledig och därmed begränsat urvalet för tränare Ronny Helander ytterligare, och de få han ändå haft att tillgå har därmed fått slita ont. Nu verkar det som att alla (peppar peppar) är tillbaka i spel, och därmed så ska det bli spännande att se var de står. I premiären av allettan så var senast de inte saknade ett koppel spelare och då vann de mot Troja, så potential finns i laget. Samtidigt så står det en skicklig motståndare på andra sidan. Visby har varit vassa på bortaplan hela säsongen och vann sin enda bortamatch så här långt i allettan mot Skövde. Det lär med andra ord bli en riktig och inte minst viktig kamp mellan lagen. Lagen ligger just nu på samma poäng runt strecket, men vinnaren kan få en skjuts upp i tabellen och kanske också bli en utmanare en bit upp också när det summeras?

Borås-Huddinge

En intressant match i toppen av vårettan står mellan Borås och Huddinge. Borås var favoriter inför första nedsläppet, men har gått lite sisådär. Man vann dock senast mot Krif och verkar vara på g uppåt igen, och nu ställs man mot ett Huddinge som startat vårettan starkt. Vinnaren i denna match kommer vara Vimmerbys främsta utmanare om seriesegern, så det står en hel del på spel.

Linden-Tyringe

Linden har överraskat positivt så här långt med fyra segrar på de inledande fem matcherna. Nu kan man cementera sin plats i toppen genom att besegra ett Tyringe som inledde vårettan starkt med två segrar första tre matcherna men sedan tappat lite. Det är med andra ord ett favoritläge för Linden.

Forshaga-Segeltorp

Lite av en måstematch för Forshaga som inlett serien med en seger de första fem matcherna. Vill man inte bli avhängda så bör man vinna dagens match mot ett Segeltorp som gått oväntat bra med två segrar redan. En indikation på vilket av de båda lagen som kanske får kvalspela sig kvar när det summeras.

Vimmerby-Mörrum

Vimmerby har verkligen fått fart på grejerna efter en trög alletta. Efter en poäng i premiären mot Huddinge så har man radat upp fyra raka segrar. Man är klara favoriter i dagens möte med Mörrum, som ändå gått helt ok, men som nog riskerar att återfinnas i de nedre regionerna när det summeras.

Köping-Krif

Köping åkte på en riktig käftsmäll mot Segeltorp, där man trots stundtals stort spelövertag ändå förlorade med 4-1. Det innebär att man fortfarande har en n olla i segerkolumnen och det blir inte enkelt att bryta den dystra trenden mot Krif. Krif har nämligen startat vårettan klart starkare än vad de gjorde i grundserien och kan kanske vara med och bråka om en topp 3-plats när serien färdigspelats.

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar