Magnus Sundquist ny huvudtränare i Karlskrona

Karlskronas tränare Erik Karlsson har varit starkt ifrågasatt från supporterhåll under inledningen av allettanspelet. Den stora seriefavoriten har fått en trög inledning och ligger just nu sist, vilket givetvis är långt under den kravnivå Karlskrona har på sig själva. Kritikstormen har gjort att sportchefen Mikael Sundlöv igår gick ut och uttalade att hans förtroende för Erik Karlsson var stort. Idag så väljer samma Sundlöv att peta Erik som huvudtränare och istället tillsätta rutinerade Magnus Sundquist som ny tränare. Erik blir istället assisterande tränare.

56-årige Magnus Sundquist har en diger meritlista som tränare. Han inledde sin tränarbana i Danmark (Rödovre) och Norge (Stjernen) innan han gjorde tre säsonger med Tingsryd i hockeyallsvenskan. Efter det så blev det tre säsonger med Brynäs i SHL. Efter det har han tränat Modo i allsvenskan, Csikszereda i Rumänien och Rödovre igen, en klubb han nu alltså lämnar för att ta sig an Karlskrona.

Lämna ett svar