Skövdes försvarsklippa om eventuellt nervik

Skövdes Joel Werner har nu varit tre säsonger i Skövde nu och kan därmed jämföra Skövde under Fredrik Ljunggren med Skövde under Staffan Lundh. Vad är hans förklaring till Skövdes lyft och varför har man inlett allettan oväntat svagt? Och den stora frågan: Kommer Skövde vika ner sig som de gjort de senaste säsongerna i allettan? Här är hans syn!

Ni fick en ny tränare inför säsongen då Staffan Lundh ersatte Fredrik Ljunggren, hur märktes det?

– Det märktes, Staffan kom in med erfarenheter och ett annat tänk. Båda har gjort ett bra jobb tycker jag, men han hade ett nytt tänk och en ny energi. Han ser saker på ett lite annat sätt, han har gjort det superbra.

På vilket vis förändrade han spelet?

– Han hade en annan spelidé, med tydliga linjer så man vet vad man har att förhålla sig till. Han har satt en bra grund, vi vill vara offensiva med och ska våga göra saker. Vi har en bra trygghet i spelet, det har han fått till.

Ni gjorde en riktigt bra höst, vad tyckte du att ni gjorde bra då?

– Just att vi fått ihop gruppen bra, vi känns samspelta och det har klickat bra. Vi har också fått in pucken, något som vi haft problem med tidigare år. De nya spelarna har kommit in och tagit för sig, det känns som det klickat på ett annat sätt om man jämför med föregående år.

Hur tycker du att din egen säsong varit?

– Den har varit lite upp och ner tycker jag, jag började bra på försäsongen och fick göra en del mål som jag inte brukar. Det kändes bra, sedan åkte jag på en huvudsmäll som höll mig borta ett tag och efter det har det varit lite upp och ner. Jag är inte helt nöjd med perioder av säsongen, jag vet att jag kan bättre och jag vill hitta tillbaka till formen jag var i innan. Men det börjar gå lite i rätt riktning, även om jag blandat och gett.

Du har ju spelat för båda sidor i derbyt, är det någon skillnad i sättet man tar sig an derbyt från de båda?

– Nej, man gör alltid allt för att vinna, i Mariestad så vill man vinna och spelar man i Skövde så vill man vinna lika gärna. Men man märker att det är en stor skillnad mot en vanlig match, hela föreningen går och laddar upp och spelarna med. Det blir mycket snack om matchen, även med folk utanför, på jobb och så. Det brukar vara mycket snack och man bli absolut extra taggad inför ett derby.

Hur var din tid i Mariestad annars?

– Den var bra, det var den. Den var ganska kort, men vi hade något på gång med ett kanonlag, men så stängde Corona ner det när vi hade något riktigt bra på gång. Sedan åkte jag på en huvudsmäll där med, så jag missade sista matchen innan de bröt. Men det är kul att ha varit där.

Jag antar att ni gick in med höga förväntningar till allettan, men där har ni inlett med två raka förluster. Vad är det som saknats?

– Mål! Jag tycker vi har skapat lägen, men sedan är det där sista lilla att pucken ska in. Jag tycker inte vi spelat dåligt, det är bara att pucken ska in i mål. Det finns mycket att bygga vidare på.

Olyckskorpar börjar kraxa om att Skövde kommer vika ner sig också denna säsong, som man gjort flera år i rad innan. Vad talar för att det inte blir så?

– Det är att vi har tryggheten, att vi vet vad vi kan. Får vi bara till att vi sätter fler lägen av de som ska vara mål så är vi verkligen med och fajtas. Vi tror på oss själva, jag tror stenhårt på laget. De får tro vad de vill, men vi vet vad vi kan. Jag tror vi kan gå långt.

Vad gick ni in med för målsättning i allettan?

– Målet är att spela vidare, att tampas med lagen vidare, det hade varit kul. Nu har vi inte varit där på några år, men nu har jag laget för det tycker jag.

Innebär det att ni siktar på att komma åtta, eller siktar ni ännu högre?

– Klart man vill högre, men tar vi oss vidare så är det bra, exakt plats vet jag inte. Men vi ska ta oss vidare tycker jag.

Om du skulle få lyfta fram tre spelare i laget som är extra viktiga för er, vilka tre skulle det vara?

– Det är Emil Smedberg. Han bidrar otroligt mycket över hela isen och gör mycket poäng och mål, och är en rolig spelare att spela med. Skicklig.

– En andra är Söder, som vanligt. Han är vår kapten och visar vägen, rutinerad. Duktig på allt skulle jag säga, haha. Offensivt och defensivt viktig helt klart.

Hur är det med honom? Han har missat ett antal matcher nu…

– Han är på bättringsvägen,jag tror han är spelklar snart.

– Sedan säger jag Adam Thilander som gjort en kanonsäsong. Han är otroligt spelskicklig, hittar passningar och gör mål. Men även en trygghet bakåt. Sedan finns det fler, men framför allt dom tre.

Foto: Anna Engström, Mariestad Bois

Lämna ett svar