Så har södra allettanlagen inlett allettanspelet

Två matcher spelade och även om det är oerhört tidigt så har vi redan fått se lag som både överraskat positivt och negativt. I väntan på att serien drar igång igen efter uppehållet så kommer här en sammanfattning av de södra allettanlagens starter.

1. Nybro

Nybro-Karlskrona 3-1
Mariestad-Nybro 2-8

Start: Över förväntan

Visst trodde jag att Nybro skulle gå bra i allettan, men de verkligen imponerat i inledningen av allettan. Tränaren Pekka Virta har fått laget att anamma sin spelidé snabbare än vad jag trodde skulle vara möjligt, och efter en lite svagare första halva mot Karlskrona så har man spelat riktigt framåtlutad och stark hockey.

2. Kalmar

Kalmar-Tranås 3-1
Karlskrona-Kalmar 2-5

Start: Över förväntan

Att de skulle vinna mot Tranås kanske man trodde, där vann de tack vare ett starkt powerplay. Men att de skulle lyckas besegra Karlskrona borta var inte givet på förhand. Speciellt sättet man gjorde det på gör att de får plus i kanten. Att vända ett 2-0-underläge till 5-2-seger bort mot ett starkt Karlskrona och dessutom genom att helt enkelt bara vara det bättre laget. Det tyder på ett starkt självförtroende och en stark tillit till spelet.

3. Dalen

Visby-Dalen 2-3 e str
Dalen-Troja 5-2

Start: Över förväntan

Dalen är ett starkt lag och var klara favoriter mot Visby i mina ögon, men den solklara 5-2-segern mot Troja var överraskande. Laget vann rättvist och bevisar att de trots att de har ett mindre namnkunnigt lag så kan de slå alla lag i serien, Dalen får inte underskattas!

4. Visby

Visby-Dalen 2-3 e str
Skövde-Visby 1-3

Start: Över förväntan

Att ta en poäng av svårslagna Dalen är ändå ok och att sedan lyckas besegra ett Skövde som kom in med bra självförtroende in i allettan är starkt. Laget har imponerat på bortaplan under hela säsongen och de verkar trivas bra med att spela ett snålt bortaspel och sedan ta vara på de tillfällen som ges.

5. Halmstad

Halmstad-Skövde 5-1
Tranås-Halmstad 2-1

Start: Som förväntat

Tog en stark seger mot Skövde i första omgången där man mer eller mindre körde över Skaraborgarna. Men man förlorade mot Tranås i omgång två, och där trodde jag nog att de skulle kunnat få med sig någon poäng.

6. Tranås

Kalmar-Tranås 1-3
Tranås-Halmstad 2-1

Start: Som förväntat

Förlorade premiären mot Kalmar tack vare ett svagt boxplay, men fick sedan snabb revansch när man vann mot Halmstad. På gränsen till över förväntan, men jag väljer ”som förväntat” då det inte är någon skräll direkt att de vann sin andra match.

7. Mariestad

Troja-Mariestad 3-5
Mariestad-Nybro 2-8

Start: Över förväntan

Mariestad hade en riktigt tuff start på allettan med två av de förväntade topplagen. Men man skrällde stort i första omgången då man bortabesegrade Troja rättvist med 5-3. Det var tre poäng mer än jag tror att någon trodde de skulle ha efter två matcher, så då spelar det ingen roll att de förlorade stort mot ett hypereffektivt Nybro, tre poäng är ändå över förväntan.

8. Troja

Troja-Mariestad 3-5
Dalen-Troja 5-2

Start: Långt under förväntan

Trojanerna var nog rätt nöjda när de fick se ”lottningen” över de första matcherna. Två förhållandevis enkla västlag borde ge två raka segrar och en skön inledning på allettanspelet. Men nu står man istället med två raka torsk och spelet har lämnat en hel del i övrigt att önska.

9. Karlskrona

Nybro-Karlskrona 3-1
Karlskrona-Kalmar 2-5

Start: Under förväntan

Att laget hade en tuff inledning på allettan förstod alla, men att de skulle kamma noll mot såväl Nybro som Kalmar trodde nog ingen. Laget har ändå stått för två bra förstaperioder, men har inte hållit ihop spelet sedan och har förlorat rättvist. Framför allt spelet i andraperioderna har lämnat en hel del i övrigt att önska.

10. Skövde

Halmstad-Skövde 5-1
Skövde-Visby 1-3

Start: Under förväntan

Jag tror att Skövdesupportrarna såg fram emot att de äntligen skulle kunna hävda sig också i en alletta och att man skulle få en bra start. Såväl Halmstad som Visby är två lag man säkert vill ha bakom sig när allettan summeras, och att då inleda med att förlora mot dom är inte alls den start man önskat få. Speciellt som detta skulle vara en alletta där man återupprättade förlorad heder. Det har man inte gjort ännu.

Lämna ett svar