Bodens skyttekung: Jag ser fram emot att få möta dem i kvalserien!

Joel Wahlgren har gjort en kanonsäsong för sitt Boden, vilket 29 poäng och +14 i plus/minus talar för, men han har också lyft sig spelmässigt jämfört med tidigare. Kmhockey ringde upp Joel för att höra om hans säsong, laget, tiden i Hudiksvall och vilka han ser fram emot att möta i en kvalserie till allsvenskan.

Du är ny för säsongen i Boden, hur har din första säsong där varit?

– Det har varit kul. Det är alltid roligt komma till ny klubb och träffa nya kamrater och folk runtomkring, så det är bara positivt än så länge.

Förra säsongen spelade du i ett Hudiksvall som gick hela vägen till kvalserien, hur var det?

– Vi hade ett starkt lag med många bra spelare och kom ihop tajt som grupp, tråkigt att vi inte kunde gå hela vägen.

Ni inledde kvalserien väldigt starkt men tappade sedan. Vad var det som fällde er?

– Svårt att säga, det kan nog alla ha olika åsikter om, men jag tyckte det blev lite för mycket spel på för få spelare, så vi orkade inte hela vägen. Vi var en lagmaskin där alla fyra femmor kunde producera, men när det blev tajtare matcher så matchades det ojämnt så folk orkade inte sista matcherna.

Var det aktuellt för er (Joel och brodern Max) att stanna?

– Vi hade kunnat tänka oss att stanna, men Hudiksvall ville inte förlänga, så det står dom för.

Nu hamnade ni istället i Boden, hur ser du på er säsong så här långt?

– Vi har rullat på bra i grundserien. Vi har en bred trupp med mycket stora spelare, en stark trupp. Det har rullat på bra för egen del med, med mycket förtroende.

Ja ser man på ditt spel så har det verkligen blommat denna säsong, inte bara med en massa poäng utan också spelmässigt. Vad är din förklaring till det?

– Det blev mindre speltid i Hudiksvall, men här har vi fått det förtroende man ville ha, vi har en tränare som tror på oss och vill att vi ska spela mycket. Det är roligt och då höjs självförtroendet och jag tror det är mycket självförtroende också som gjort att det gått så bra.

Ni och Hudiksvall ses ju av många som topplag i norr, om du jämför: Vad är era styrkor och vad är Hudiksvall starkare på?

Vi är ett starkare lag med större spelare och mer fysiska och jobbar ner motståndarna. De har ett skickligare spelare som helhet.

Ni har rutinerade Roger Forsberg som tränare, hur är han som tränare?

– Han är väldigt bra. Väldigt noggrann hur han vill ha det och vad spelarna ska göra, nej han är bra.

Ni var visserligen ett av tre tippade topplag, men ni ledde serien länge och kom ohotad tvåa, har det gått oväntat bra eller trodde ni att ni skulle utmana så länge?

– Vi visste vi hade ett lag som kunde ta en topp 3-plats, men vi körde på och fick mycket segrar och spelade bra hockey, så vi förtjänade positionen. Vi visste att Hudiksvall skulle vara starka, men vi ville utmana dom med.

Ni inledde allettan genom att besegra Kiruna IF med 5-4, vad har du att säga om den matchen?

– Det var en helt ok match från vår sida, vi förtjänade att vinna med 3-4 mål, vi styr från andra perioden, där vi höjer tempot, och de har ingenting i andra och tredje.

Vad har ni satt upp för mål för allettan?

– Att spela så bra som möjligt och att nå så högt upp som möjligt, så man får välja motståndare, och sedan därifrån nå så långt som möjligt.

Du känner ju till norra ettan bra, vilka därifrån kommer vara med och slåss i toppen tror du?

– Piteå har varit starka, Hudiksvall och vi med. Kiruna har gått lite starkt på slutet, men jag tror inte att de kommer vara topp 5, utan det är vi tre som kommer vara där.

Om du ser på övriga fem lagen som kommer lite mer söderifrån, vad ser du för hot därifrån?

– Jag har mött Väsby, Strömsbro och dom, men jag har dålig koll på Lindlöven, så dom ska bli roliga att möta. Men Väsby är alltid bra, det ska bli roliga matcher att möta dom.

Är det fortfarande aktuellt att förstärka laget ytterligare tror du?

– Det är svårt att säga, vi har många spelare i truppen redan, men med rätt namn så är det inte omöjligt att det blir någon gubbe till, kanske en back till, men det är svårt att säga.

Om du då kikar ännu längre fram, till en kvalserie, vilka är med när det drar ihop sig tror du? Du har ju ändå spelat i söder så du har lite koll…

– Karlskrona, Nybro och Kalmar ska vara där med de trupperna de har, jag längtar efter att få möta dom med!

Joel Wahlgren i Hudiksvallströjan.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar