Nybros jätte om den turbulenta säsongen

Nybros höst var långt ifrån godkänd och de stora seriefavoriterna fixade slutspelsplatsen först i sista omgången och efter att man låtit tränaren Mikael Tisell avgå. Men hur såg spelarna på tränarbytet, och hur kommer det sig att de fått det att stämma nu i allettan. Kmhockey.se ringde upp Nybros jätte Simon Erikson för att höra om hans syn på lagets säsong och varför han själv blivit en softis på isen.

Ni hade en grundserie som gick väldigt mycket upp och ner, med sparkad tränare och säkrat allettanspel först i den sista omgången. Berätta om dina upplevelser av hösten!

– Som du säger var det turbulent. Vi fick en bra start med mycket segrar och hittade vägar att vinna matcher på även om spelet inte var så bra som tabellen sa. Sedan fick vi några tuffa förluster och då fick ”Tisse” (Mikael Tisell, tränare) ta smällen. Men vi har kommit ihop på slutet och nådde allettan till slut ändå. Och nu i allettan tycker jag vi hittat något med Pekka (Virta, nye tränare) som fått sätta sin filosofi.

Hur ser du på sparkningen av Mikael Tisell?

– Det kom lite som en chock när vi fick beskedet. Men de valde att ta det beslutet, och det är så det fungerar i branschen, det är inte mycket att säga om. Men det var inget vi spelare låg bakom vi spelare hade förtroende för honom.

När fick ni reda på det?

– Vi fick reda på det i samma veva som de la ut det har jag för mig, lite innan.

Hur tog sig Pekka Virta an den nya utmaningen?

– Man märker att han har mycket erfarenhet, han har ju tränat 20 år i Finland, det är en rutinerad och bra tränare. Han är väldigt tydlig och vet vad han vill ha ut på isen.

Jämför de båda tränarna!

– Jag tycker både ”Tisse” och Pekka är bra tränare på sitt sätt, sedan har de lite olika spelfilosofier, det kan alla se. Sedan vill jag inte säga att den ena är bättre än det andra, jag tycker båda är väldigt bra.

Ni har inlett den södra allettan riktigt starkt, hur kommer detta sig?

– Vi hade en bra förstamatch mot Karlskrona med mycket folk och grymt stöd, sedan i andra matchen mot Mariestad fick vi en riktigt bra förstaperiod med 5-0 och sedan kunde vi rida på det. Sedan kanske inte det speglade matchen riktigt, vi var oerhört effektiva och gjorde mål på allt, men vi var förtjänta av, segern inget snack.

Hur tycker du att säsongen varit för egen del?

– Bra ändå tycker jag. Det känns som jag kommit in bra i laget, jag har en har lite annan roll, eller vi i laget spelar inte samma fysiska spel som i Mariestad, vi spelar pucken lite mer. Jag tycker jag hållit en bra nivå, men skulle vilja ha upp min fysiska nivå en nivå till.

Ja jag har sett en hel del Nybromatcher, är det en snällare Simon Eriksson vi fått se? Du tacklas ju knappt!

– Absolut, jag håller med dig, men kan vara lite med hur man spelar också. Mariestad är ett mer fysiskt lag som spelar på det. Sedan spelar dom lite mer med att dumpa pucken och då blir det mer tacklingar, i Nybro försöker man spela in pucken mer, då blir det lite annat. Men jag kan definitivt komma upp i det fysiska spelet och utnyttja det mer.

Du kom från Mariestad, hur ser du tillbaka på din tid där?

– Jag hade tre jättebra år där verkligen, jag har många kompisar kvar i laget och man saknar verkligen laget och staden emellanåt.

Hur ser du på rivaliteten mellan Kalmar och Nybro?

– Det är lite liknande rivalitet som mellan Mariestad och Skövde, men det är inte riktigt på samma nivå. Det är inte riktigt samma hat, men visst finns det en rivalitet och derbyna lockar mycket publik. Man märker det betyder mycket för alla som bor här att vinna matcherna mot Kalmar.

Hur långt tror du att Nybro kommer att gå?

– Ojdå! Vi har ett uttalat mål om allsvenskan, men det är lång väg dit. Vi får se helt enkelt, men målet är att gå upp även om det finns många bra lag som har möjlighet att gå upp.

Vilka ser du som de stora utmanarna?

– I söder har man bäst koll, där ser Karlskrona och Kalmar starka ut, och Troja är alltid bra när det kommer till kritan, så i söder är det dom tre. Sedan Hudiksvall ser ju ut att gå bra i norr även om jag inte sett dom spela.

Foto Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar