Så slutar södra allettan – plats 4 och 9

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Här kommer de två sista lagen i allettan södra, fyran och nian.

4. Nybro

Statistiken

Placering i grundserien: Femma med 31 poäng

Målsnitt: 3,28-2,39

Bästa poänggörare:
1. Eero Savilahti 5+14=19
2. Juho Liuksiala 12+6=18
3. Niklas Dahlberg 4+8=12

Målvakter:
Robin Johansson, 11 matcher GAA 2,26 och sv% 92,8%
Pontus Eltonius, 8 matcher GAA 2,56 och sv% 92,3%

Powerplay: 28,26%
Boxplay: 81,08%
Sammanlagd special teams: 109,34%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Anton Brandhammar, b från Almtuna

Efter fyra raka förluster så fick tränaren Mikael Tisell foten till förmån för etablerade finnen Pekka Virta. Det såg väl inte så jättemycket bättre ut efter det heller, men till slut lyckades storfavoriterna Nybro i alla fall greja en allettanplats. Nu har Pekka fått ett par veckor på sig att sätta sitt spel, ett spel som ska vara tämligen motsatt Tisells hängslen och livrem-hockey, men jag tror inte att två veckor räcker. Därför så kommer det säkert att hacka lite i början av serien, men ju mer tid han får på sig, desto bättre kommer det säkert se ut. För verktygen har han, det vimlar av klassspelare i laget, och att laget kommer vara med i toppen av allettan råder det inget tvivel om. Får man sedan in bättre bredd på back- och forwardssidan dessutom så kan det bli en lång säsong för Nybro igen. Men jag tror inte det räcker mer än till en fjärdeplats i allettan.

9. Mariestad

Statistiken

Placering i grundserien: Femma med 28 poäng

Målsnitt: 3,72-3,06

Bästa poänggörare:
1. Oscar Tellström 13+11=24
2. Jesper Lindén 13+11=24
3. Jesper Broeng 3+14=17

Målvakter:
Anton Malmborg, 14 matcher GAA 2,82 och sv% 90,3%
Isac Ohlsson, 5 matcher GAA 3,47 och sv% 84,8%

Powerplay: 34,85%
Boxplay: 73,85%
Sammanlagd special teams: 118,7%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Ludwig Wistén, f från Teg
In – kortidslån Oskar Cederkvist, f från Växjö J20

Det har varit en minst sagt strulig höst för Mariestad, med tunn trupp, sparkad tränare, spelare som skadats och lämnat, och en allettanplats som bärgades i sista stund. Det finns med andra ord inte mycket som talar för Mariestad. Men sättet man fixade allettanplatsen på, att med åtta juniorer hämta in ett tvåmålsunderläge i slutminuterna i ett derby gav säkert en skjuts in i allettanspelet. Man har dessutom fått tillbaka sina skadade spelare och ett vasst nyförvärv i Ludwig Wistén. Laget har spetsar både offensivt och defensivt, men man saknar fortfarande en center och tränaren är ny som huvudansvarig. Truppen är dessutom tunn, slipper man skador är den vass nog för att utmana en bra bit högre upp, men skadekänsligheten gör att jag tror att man får det tufft att nå en playoffplats.

Så tippar jag att södra allettan slutar:

  1. Karlskrona
  2. Kalmar
  3. Troja
  4. Nybro
  5. Dalen
  6. Halmstad
  7. Tranås
  8. Skövde
  9. Mariestad
  10. Visby

Foto: Anna Engström, Mariestad, Halland i fokus och Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar