Så slutar den norra allettan – plats 7 och 9

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Nu river vi plåstret i botten med plats sju och nio.

7. Nyköping

Statistiken

Placering i grundserien: Trea med 34 poäng

Målsnitt: 2,94-2,33

Bästa poänggörare:
1. Sören Dietz Larsen 10+7=17
2. Isac Dahlin 4+11=15
3. Lucas Byhlin 2+12=14

Powerplay: 20%
Boxplay: 80%
Sammanlagd special teams: 100%

Målvakter:
Daniel Fahlström, 15 matcher GAA 2,03 och sv% 94,1%
Sebastian Wagner, 3 matcher GAA 2,71 och sv% 92,9%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Daniel Andersson, f från Surahammar
Ut – Tyler Jeanson, f till ny klubb ej klart

Nyköping får ÄNTLIGEN, efter 73 (typ) satsningar och besvikelser, spela allettan! Efter en trög säsongsinledning med fem förluster första sex matcherna så fick man allt att lossna och man vann 10 av de 12 avslutande matcherna och kunde till slut cruisa in på en finfin tredjeplats bara poängen bakom tvåan Visby. MVP i Nyköping var målvakten Daniel Fahlström, med hela ettans bästa räddningsprocent så gav han laget chansen att vinna varje match. Laget har kanske inte den där yppersta spetsen på back- och forwardssidan dock för att kunna utmana om de högre placeringarna i en alletta. Motståndarna blir både skridskostarkare och tuffare i allettan jämfört med den ovanligt bleka östra ettan, men nog fixar man en slutspelsplats.

9. Kiruna IF

Statistiken

Placering i grundserien: Femma med 26 poäng

Målsnitt: 2,44-3,67

Bästa poänggörare:
1. Matias Mustonen 4+11=15
2. Hampus Hagström 7+5=12
3. Jacob Hansson Geidon 3+8=11

Målvakt:
Filip Eriksson, 13 matcher GAA 2,89 och sv% 91,7%
Ludvig Christoffersson, 7 matcher GAA 4,64 och sv% 87,1%

Powerplay: 18%
Boxplay: 86,54%
Sammanlagd special teams: 94,54%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Philip Kemi, b från Kiruna AIF
Ut – Anton Tano, f till ej klart

Kiruna IF hängde på gärdesgården efter en svag serieavslutning, men lyckades tack vare en seger i sista omgången mot Kalix gå om och bärga den sista allettanplatsen. IF hade säkert hoppats kunna plocka in fler guldkorn från det AIF som la ner sitt a-lag (tillfälligt), men Oskar Fredriksson slutade och ett koppel andra spelare hittade andra klubbar. Det hade behövts, för offensivt så saknas det en del för att utmana tuffare allettanlag, speciellt sedan Anton Tano återgått till sina läkarstudier. Philip Kemi ger dock nyttig spets och bredd till en rätt blek backsida, det i kombination med att man har en stark målvakt i Filip Eriksson gör att jag tror att man kommer undvika nesan att komma sist.

Så tippar jag att den norra allettan slutar:

  1. Hudiksvall
  2. ??
  3. ??
  4. Piteå
  5. Lindlöven
  6. Sundsvall
  7. Nyköping
  8. Tyresö/Hanviken
  9. Kiruna IF
  10. Strömsbro

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar