Så slutar den norra allettan – plats 2 och 3

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Då finns det bara två placeringar kvar, tvåan och trean.

2. Väsby

Statistiken

Placering i grundserien: Etta med 43 poäng

Målsnitt: 3,94-2

Bästa poänggörare:
1. Tobias Liljendahl 10+16=26
2. Carl Wassenius 13+12=25
3. Carl Åsell 10+7=17

Powerplay: 31,58%
Boxplay: 90,32%
Sammanlagd special teams: 121,90&

Spelare in/ut under uppehållet:
In – William Hedman, f från Sollentuna

Väsby var fullständigt överlägsna och tog 14 raka fullpoängare i den östra ettan innan man tappade lite fokus och förlorade tre av de sista fyra matcherna. Men laget har visat vilken hög kapacitet man besitter och kommer bli en allvarlig topputmanare i den norra allettan. Laget har både spetsig rutin och unga hungriga spelare och en bredd som imponerar. Hela vägen bakifrån med matchvinnarmålvakten Linus Ryttar, via backsidan med Rasmus Sörgardt hela vägen fram till Tobias Liljendahl så finns det spelare av klass, och de kommer vara främsta utmanare till Hudiksvall när det summeras.

3. Boden

Statistiken

Placering i grundserien: Tvåa med 45 poäng

Målsnitt: 4,11-2,11

Bästa poänggörare:
1. Joel Wahlgren 11+14=25
2. Pontus Johansson 12+12=24
3. Christian Nyman 5+16=21

Målvakter:
Carl Hjälm, 10 matcher GAA 1,89 och sv% 91,9%
Jacob Karlsson, 8 matcher GAA 2,27 och sv% 89%

Powerplay: 21,54%
Boxplay: 87,30
Sammanlagd special teams: 108,84%

Inga spelare in/ut under uppehållet.

Boden var en positiv överraskning för mig då man länge utmanade Hudiksvall om seriesegern. Framför allt har nye tränaren Roger Forsberg fått till sitt adelsmärke, ett solitt försvarsspel, där Carl Hjälm har tillåtits briljera med starka backar som hållit rent framför honom. Offensivt så har tvillingarna Wahlgren fått sitt stora genombrott och tillsammans med Pontus Johansson och Christian Nyman så står de för det mesta offensivt. Kommer absolut vara med i toppen också i en alletta, men det finns två lag som ser än starkare ut.

Så här tippar jag att den norra allettan slutar:

  1. Hudiksvall
  2. Väsby
  3. Boden
  4. Piteå
  5. Lindlöven
  6. Sundsvall
  7. Nyköping
  8. Tyresö/Hanviken
  9. Kiruna IF
  10. Strömsbro

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar