Ovissare än någonsin!

Idag drar ettanserierna äntligen igång! Det känns som att man skriver det varje gång, men i år är det verkligen mer öppet och ovisst än någonsin i den södra allettan. Det finns så många frågetecken som ingen har svaret på:

Var står Nybro egentligen? Kan Troja hitta tillbaka till sitt defensiva tråkspel de hade mitt i serien då de radade upp segrar, eller ska de försöka spela mer offensivt som Jens Gustavsson vill, men då kanske nå sämre resultat? Kommer Karlskrona verkligen hålla över tid? Kan Halmstad fortsätta tråkspela sig till poäng? Kan Dalen det? Hur bra är Skövde i år, kan de prestera också mot tuffare söderlag? Kommer Tranås krascha som vanligt när de möter söderlag? Vad kan en bättre bredd på forwardssidan betyda för Bois? Hur står sig Visby som spelat i en ovanligt svag östetta? Klarar Kalmar att möta fysiskt spel?

Det gör att tippningen av den södra ettan har varit mer eller mindre ett mission impossible, ett uppdrag man borde fått risktillägg för. För det finns verkligen inga dåliga lag! Alla lag har spets, bredd och ett genomarbetat eget spel. Det finns inget lag som kan komma till match och veta på förhand att ”gör vi en ok insats så vinner vi”, för det skiljer så pass lite att gör det andra laget mer än ok så blir det dom som står där med de tre poängen.

Därför kommer mycket handla om inställning. Det lag som är berett att offra mest kommer att stå som segrare i de flesta matcherna. Det lag som täcker mest skott, tar mest stryk, vinner de lösa 50/50-puckarna, åker mest maxåkningar, vinner.

Varför tippade jag då som jag gjorde, tror jag att det är Karlskrona som kommer jobba hårdast? Nej det är omöjligt att svara på innan, utan jag har fått gå på namn och på prestationen under grundserien. Karlskrona har de största stjärnorna och de har presterat under grundserien och därför blir de min etta. Men utan det hårda jobbet så kommer det se helt annorlunda ut, och det gäller samtliga serier!

Så släpp pucken, mest vunna tek vinner!

Lämna ett svar