Omgångens…

Så var då äntligen hockeyettan igång igen efter det alldeles för långa juluppehållet. Och det bjöds på några riktigt sprakande tillställningar runtom i landet, och jag tänkte försöka sammanfatta dem denna gång genom att utse några omgångens… i olika kategorier. Nu kör vi!

Omgångens…

Södra allettan

skräll bjöd Mariestad på. Som jag skrev i en krönika inför nedsläpp så är det laget med bäst inställning som kommer vinna flest matcher, och det stämde verkligen i denna match. Boisspelarna spelade otroligt uppoffrande med massor med täckta skott, vunna tek och hårt arbete. Underdogen vann klart rättvist, man skapade både mest och bäst, framför allt via sylvassa omställningar och ett grymt powerplay. Två gånger fick man chansen att spela med en man mer, två gånger blev det mål. Då spelade det ingen roll att man förlorade spelet med en man mindre med 2-1, Mariestad vann värförtjänt.

mest skarpögda var för övrigt Trojatränaren Jens Gustafsson som från sin position i båset (se pilen) kunde se att en puck var en decimeter innanför linjen när domaren som stod i perfekt position (inringad) bakom mål en meter från händelsen inte kunde se det. (se bild)

Stillbild från hockeyettan play.

hattrickmålskytt kunde vi finna i Dalen där Gustav Salmi Lilja stod för två mål under ordinarie tid och sedan satte han också den avgörande straffen när Visby fick se sig besegrade med 2-3 efter straffar. Visby hade då kvitterat med bara 36 sekunder kvar genom Emil Öhrwall som på så sätt räddade lite ära (och en poäng) åt Visby på hemmaplan.

tungviktsmöte stod mellan Nybro och Karlskrona. Två storfavoriter med stjärnfyllda lag. Karlskrona började bäst, men sedan var det inget snack, Nybro kunde via bland annat mål av doldisarna Jonas Nyman och Carl-Henrik Edwardsson vinna matchen rättvist med 3-1. Ett riktigt skönt besked för Nybro som säkert själva var lite osäkra på var man stod inför nedsläpp med tanke på den tveksamma grundserien. Nyckeln även här var inställningen, Nybro ville lite mer och går därmed från matchen med 3 poäng. Trist dock för Nybro att Sebastian Borg fick kliva av matchen efter att ha fått skott på handen, risken finns för brott eller spricka i ett ben.

…överkörning var Halmstads mangling av Skövde med klara 5-1. Skövde gjorde en minst sagt blek insats och kan naturligtvis mycket bättre. För inte var det Skövdesjukan som slog till? De har ju en tendens att vika ner sig i allettan… Samtidigt ska Halmstad creddas, de gjorde en helgjuten insats och vann hur välförtjänt som helst.

powerplay stod Kalmar för. I en i övrigt jämn match så kunde Kalmar utnyttja alla sina tre powerplay och därmed avgå med segern med 3-1. Det var annars en väldigt tillknäppt historia med två lag som inte gav det andra laget mycket utrymme på isen. Men i powerplay så finns utrymmena ändå och det utnyttjade alltså Kalmar bäst.

Allettan norra

…miniskräll 1 stod Strömsbro för som kunde besegra Sundsvall med 4-3 på bortaplan. Strömsbro ledde en bit in i tredje med 4-1 men Sundsvall malde ner Strömsbro och gjorde 2-4 med åtta minuter kvar och 3-4 med 3½ minut kvar. Men man lyckades aldrig få in någon kvittering. Matchen avslutades med ett riktigt slagsmål där såväl Sundsvalls Casper Sjödin som Strömsbros Olle Hellström fick fem minuter.

värd ett bättre öde var Tyresö/Hanviken. Både prestationen vid detta klipp och lagets insats under matchen. Laget gjorde en riktigt bra match och kunde ha luggat östra seriesuveränerna Väsby på poäng med lite mer marginaler på sin sida. Nu förlorade man istället med 3-5, sista målet kom i tom kasse.

Klipp från hockeyettan play.

…miniskräll 2 kom i Stora hallen i Nyköping där hemmalaget vann med 3-1 mot Lindlöven. En stark seger för Nyköping med tanke på vilken bra säsong Lindlöven gjort.

Södra vårettan

viktigaste var kanske Huddinges seger över Vimmerby. Dels var det ett förväntat toppmöte, dels måste det varit otroligt skönt för ett under grundserien grovt underpresterande Huddinge att få vinna direkt i vårettan. Det kan ge dom den skjuts de behöver för att få en bra vår.

överkörning var Borås 5-0 mot Forshaga. Borås saknade forwards så två backar fick vikariera, och ändå hade Forshaga ingenting att sätta emot.

målvaktstavla kom i matchen mellan Linden och Köping och betydde 1-0 för Linden. Oturligt för Köping som så långt radat upp chanser utan att ha fått in den. Till slut visade sig tavlan också bli matchavgörande då laget föll med 2-1.

Klipp från hockeyettan play.

…glädje och sorg kom i Mörrums match mot Krif. Glädjande var den fina publiksiffran, 892 åskådare besökte Jössa, men sorgen var att man trots att man gjorde en jämn match så föll man ändå med 2-1 till slut. Men Mörrum visade i alla fall att man inte tänker vika ner sig, vare sig på isen eller vid sidan av.

…oväntat knappa seger kom när Tyringe programenligt vann, men bara med 3-2 mot Segeltorp. Jag hade förväntat mig en klarare seger på hemmaplan mot ett ”Torpet” som blivit av med all spets under uppehållet.

Norra vårettan

genombrott kom kanske när Wings vann en målrik tillställning mot Enköping med klara 6-3 på bortaplan. För det var nämligen en blott 17-årig egen junior som stod för två av målen. Olle Dahlman stod för både 1-2 och 1-4 i sin blott andra a-lagsmatch och är ett namn att hålla ögonen på i framtiden.

bästa tänkbara start fick Surahammar på sin våretta när man vann med 3-1 mot Vallentuna. Man inte bara vann, det var dessutom de tilltänkta målskyttarna Lukas Söderlund, Hampus Pettersson och Adam Karlsson som fick hitta rätt direkt. Perfekt för Sura att det lossade för dom direkt, nu ser de ut att vara klara favoriter i vårettan norra.

…datorseger stod Teg för. Man vann nämligen med den binära koden 1-0,1-0,1-0 och sammanlagt alltså 3-0 mot Kalix. Det var ett styrkebesked av Teg som blivit av med sina två starkaste offensiva kort, men samtidigt ett svaghetstecken från Kalix.

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar