Så slutar södra allettan – plats 3 och 5

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Nu har turen kommit till två defensivstarka lag som jag tippar hamnar på plats tre och fem.

3. Troja

Statistiken

Placering i grundserien: Trea med 35 poäng

Målsnitt: 2,94-1,94

Bästa poänggörare:
1. Dennis Fröland 6+10=16
2. Emil Ekholm 8+5=13
3. Axel Lindström 6+6=12

Målvakter:
Wictor Ragnewall, 16 matcher GAA 1,49 och sv% 93,6%
Milton Rosén, 2 matcher GAA 4,50 och sv% 77,5%

Powerplay: 22,81%
Boxplay: 75,68%
Sammanlagd special teams: 98,49%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Henrik Rommel, f från Segeltorp
In – Lukas Macklin, f från Nybro

Det som gjort Troja framgångsrika i många år i hockeyettan är ett solitt försvarsspel. Så ser det ut också i år. Faktum är att tar man bort första och sista matchen i grundserien, där man släppte in 12 mål totalt, så släppte man bara in 25 mål på 16 matcher, eller 1,56 mål per match. Det är extremt lite. Garanter för få insläppta mål är givetvis toppmålvakten Wictor Ragnewall och ettans kanske starkaste defensiva backuppsättning, men hela laget jobbar otroligt hårt i defensiven. Det har gjort att laget vunnit många matcher, även om de inte glänst offensivt. Nya tränaren Jens Gustafsson försökte sätta lite ny, mer offensiv prägel, på laget, och under träningsmatcherna såg det mer framåtlutat ut. Men efter att laget inlett trögt så hölls tyglarna in rätt ordentligt såg det ut som, och så var vi tillbaka till det där trygga men mindre ”sexiga” Troja.

Troja har många offensivt skickliga spelare, men de har inte fått ut det de kan i systemet man spelar, och därför försöker man lösa det genom att värva in mer offensiv skicklighet i Rommel och Macklin. Jag är inte helt säker på att det kommer att lösa problemet, men det kanske kan ge en liten kickstart som tillsammans med den tid de haft på sig att nöta spelet kanske gör att man får det att synka bättre mellan den trygga defensiven och en mer offensiv approach. Då kan laget utmana om en än högre placering, men just nu får defensiven vara argumentet för den ändå fina placeringen.

5. Dalen

Statistiken

Placering i grundserien: Etta med 39 poäng

Målsnitt: 3,56-2,44

Bästa poänggörare:
1. Alex Ek 10+9=19
2. Gustav Salmi Lilja 6+10=16
3. Hugo Rostedt 5+11=16

Målvakter:
Oscar Malm, 12 matcher GAA 2,11 och sv% 91,4%
Hampus Hedman, 6 matcher GAA 2,68 och sv% 88,5%

Powerplay: 25%
Boxplay: 80,95%
Sammanlagd special teams: 105,95%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – dubbelreggad Hugo Fransson, b från HV J20
Dalen spelar rätt likt Halmstad, otroligt disciplinerat där man inte bjuder motståndarna på något. Riskminimering, håll pucken framför och så väldigt rakt spel med mycket puckar mot mål. Det gör laget svårbesegrat, speciellt som man har starka backar som inte är rädda för att spela på gränsen (och ibland över) vilket gör att det blir svårt att ta sig in på mål och skapa egna klara målchanser. Förra säsongen bar spelet laget till en alletta, och i år vann de den västra ettan, så det är en spel som ofta är framgångsrikt. Det tror jag det blir också denna alletta, där de trots en ganska medelmåttig trupp kommer att vara med och bråka på den övre halvan, men inte mer. Motståndarna är helt enkelt för bra.

Så här tippar jag allettan södra

  1. ??
  2. Kalmar
  3. Troja
  4. ??
  5. Dalen
  6. ??
  7. Tranås
  8. Skövde
  9. ??
  10. Visby

Foto: Anna Engström, Mariestad, Halland i fokus och Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar