Så slutar den norra allettan – plats 1 och 5

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Nu kikar vi på det lag jag tror kommer vinna den norra allettan och det jag tror kommer femma.

1. Hudiksvall

Statistiken

Placering i grundserien: Etta med 48 poäng

Målsnitt: 5,17-2,28

Bästa poänggörare:
1. Henrik Olsén 15+14=29
2. Samuel Eriksson 6+22=28
3. Adam Byström Johansson 8+14=22

Målvakter:
Andreas Bosson, 17 matcher GAA 2,01 och sv% 91,6%
Simon Rönning, 2 matcher GAA 3,94 och sv% 76,2%

Powerplay: 29,09%
Boxplay: 86,44%
Sammanlagt special teams: 115,53%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Isak Johansson, mv från Wings
In – Hannes Lindström, b från Västervik
Ut – Simon Rönning, mv ny klubb ej klart

Hudiksvall inledde lite grundserien lite trevande men blev bara starkare och starkare ju längre in man kom och till slut vann man den norra serien tämligen komfortabelt. Och det var precis enligt mitt tips, för Hudiksvall har ett väldigt komplett lag, speciellt nu sedan man fick in Isak Johansson som komplement till Andreas Bosson. Därmed så försvann lagets lilla akkilleshäl. Dessutom så plockade man in poängbacken Hannes Lindström vilket gjorde att en redan stark backsida blev än starkare, och nu är man med och konkurrerar med Troja om att kanske ha den starkaste i ettan. Offensivt så vimlar det av både starka centrar, poängspelare och nyttiga rollspelare, ja man har verkligen alla verktyg för att kunna gå hela vägen i vår. Den norra allettan ska man bara vinna.

5. Lindlöven

Statistiken

Placering i grundserien: Trea med 36 poäng

Målsnitt: 3,61-2,61

Bästa poänggörare:
1. Tobias Sjökvist 11+14=25
2. Filip Barklund 7+11=18
3. Isak Jonsson 8+9=17

Målvakter:
Jonathan Frykholm, 10 matcher GAA 2,68 och sv% 90,8%
William Kias, 9 matcher GAA 2,29 och sv% 92,7%

Powerplay: 29,17%
Boxplay: 78,18%
Sammanlagd special teams: 107,35%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Samuel Hou Gustavsson, b från Kiruna AIF

Lindlöven gjorde en imponerande grundserie, och ledde den västra ettan fram till sista omgången, men slutade till sist trea. Framför allt spelade man otroligt tajt över hela banan, man hängde ihop och gav inga ytor till motståndarna. Speciellt i egen zon så nyttjade man sina välväxta och starka backar på bästa sätt, det var tufft att ta sig in på kassen mot Lindlöven. Det är också backsidan och målvaktssidan som är deras starkaste lagdel, offensivt så saknar man lite spets. Det är Tobias Sjökvist som får stå för kreativiteten i övrigt blir det mest det enkla, upp på back, skott på mål med mycket trafik framför. Det gör att jag tror att laget får svårt att utmana de fyra topplagen, men den defnsiva styrkan borde göra dem till främsta utmanare.

Så tippar jag den norra allettan:

  1. Hudiksvall
  2. ??
  3. ??
  4. Piteå
  5. Lindlöven
  6. Sundsvall
  7. ??
  8. Tyresö/Hanviken
  9. ??
  10. Strömsbro

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar