Så slutar den norra allettan – plats 6 och 10

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Då har turen kommit kommit till de jag tror kommer sexa och tia.

6. Sundsvall

Statistiken

Placering i grundserien: Fyra

Målsnitt: 3,06-2,78

Bästa poänggörare:
1. Marcus Sirén 6+11=17
2. Pontus Englund 7+9=16
3. Gustav Marnetoft 7+8=15

Målvakter:
Viktor Rönnkvist, 15 matcher GAA 2,71 och sv% 89,8%
Christoff von Burg, 4 matcher GAA 2,70 och sv% 89,7%

Powerplay: 24,56%
Boxplay: 74,36%
Sammanlagd special teams: 98,92%

Inga spelare in/ut under uppehållet

Sundsvall var den stor positiva överraskningen i den norra ettan, där man tämligen komfortabelt till slut tog sig till en allettanplats. Man spelar en minst sagt tuff hockey, där man gärna smäller på och gör det jobbigt för motståndarna. Laget leds av rutinerade Marcus Sirén har ett par riktigt stora positiva utropstecken i backen Pontus Englund och forwarden Gustav Marnetoft. Laget har bevisat att de har en rätt hög potential och en rätt hög lägstanivå, vilket gör att poängen kommer att trilla in regelbundet. En mittenplacering är därför rimlig.

10. Strömsbro

Statistiken

Placering i grundserien: Femma med 29 poäng

Målsnitt: 3,5-2,94

Bästa poänggörare:
1. Abbe Broberg 4+14=18
2. Mikael Hansson 8+7=15
3. Emil Lindgren 8+7=15

Målvakter:
Oskar Spinnars Modin, 11 matcher GAA 2,85 och sv% 90,3%
Viktor Eriksson, 9 matcher GAA 2,76 och sv% 91,0%

Powerplay: 31,58%
Boxplay: 77,78%
Sammanlagd special teams: 129,36%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Joel Holmli, f Brynäs J20

Strömsbro låg länge risigt till i kampen om en allettanplats, men tack vare en stark spurt så lyckades man norpa den sista platsen. I allettan tror jag dock att man kommer få det svårt. Laget saknar i mitt tycke spetsen som krävs för att utmana. Man har ett helt gäng med bra ettanspelare, men ingen riktigt stark lagdel man kan luta sig emot. Målvakterna, backsidan och forwardssidan är alla ok, men inte mer, och det räcker inte i den tuffa konkurrensen.

Så här tippar jag allettan norra:

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. Piteå
  5. ??
  6. Sundsvall
  7. ??
  8. Tyresö/Hanviken
  9. ??
  10. Strömsbro

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar