Så slutar allettan södra – plats 2 och 8

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Nu är det dags för både ett topplag och laget som är sista till slutspel.

2. Kalmar

Statistiken

Placering i grundserien: Etta med 40 poäng

Målsnitt: 3,89-1,89

Bästa poänggörare:
1. Linus Skager 8+15=23
2. Sebastian Ottosson 6+12=18
3. Tatu Kokkola 3+14=17

Powerplay: 26,67%
Boxplay: 80%
Sammanlagd special teams: 106,67%

Målvakter:
Alexander Nilsson, 8 matcher GAA 1,61 och sv% 94%
Jonathan Stålberg, 10 matcher GAA 2,00 och sv% 93,1%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Tim Bothén, b från Krif
In – Filip Nordström, f från Forshaga
Ut – Aiden Jamieson, b till ej klart

Kalmar stod för en imponerande insats när man vann den södra grundserien. Man har två målvakter av riktigt hög klass, en backsida som inte blev sämre av att de tog in tvåvägskompetenta Tim Bothén och en forwardssida som har massor med fart och talang med framför allt väldigt skickliga centrar, ettans kanske vassaste. Lägg därtill tränarprofilen Viktor Tuurala som verkligen har förmågan att få spelare att växa. Det finns med andra ord inte mycket som talar emot att det blir en topplacering för Kalmar. Anledningen till att jag inte tippar dom allra högst upp är inte på grund av Kalmars svaghet, snarare för att det finns lag med än högre potential. Men nog kommer det bli otroligt jämnt!

8. Skövde

Statistiken

Placering i grundserien: Tvåa med 37 poäng

Målsnitt: 3,72-2,44

Bästa poänggörare:
1. Emil Smedberg 13+11=24
2. Adam Thilander 4+20=24
3. Jesper Emanuelsson 5+11=16

Målvakter:
Fritz Abrahamsson, 14 matcher GAA 2,83 och sv% 90,6%
Robin Wallin, 3 matcher GAA 2,62 och sv% 89,0%
Noel Sjökvist, 2 matcher GAA 1,28 och sv% 93,1%

Powerplay: 27,12%
Boxplay: 78,85%
Sammanlagd special teams: 105,97%

Inga spelare in/ut under uppehållet

Skövde gjorde sin bästa grundserie på många år där man framför allt visade upp ett tydligare och mer organiserat grundspel vilket gav en stabilitet och därmed också poäng över tid. Staffan Lundh har fått alla att köpa sin roll och det är lagmaskinen Skövde som gör att man kommer nå sin första slutspelsplats via allettanspel på jag vet inte när. För utöver backjätten (bildligt talat) Adam Thilander, rivige Emil Smedberg och skadade Kristoffer Söder så saknar laget riktig spets, och det är också det som gör att de inte hamnar högre upp. Man kommer ge alla lag en rejäl match, men kanske inte ha vapnen riktigt för att vinna tillräckligt ofta för att utmana om de finare placeringarna.

Så tippar jag allettan södra:

  1. ??
  2. Kalmar
  3. ??
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Tranås
  8. Skövde
  9. ??
  10. Visby

Foto: Anna Engström, Mariestad, Halland i fokus och Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar