Så slutar allettan norra – plats 4 och 8

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Först ut i den norr allettan är två lag som jag tror kommer att komma fyra och åtta i den södra allettan.

4. Piteå

Statistiken

Placering i grundserien: Trea med 38 poäng

Målsnitt: 4,11-2,11

Bästa poänggörare:
1. Joakim Högberg 20+6=26
2. Magnus Isaksson 7+17=24
3. Jesper Ylivainio 5+12=17

Målvakter:
John Vestermark, 13 matcher GAA 2,34 och sv% 90,8%
Johannes Sundström, 6 matcher GAA 2,36 och sv% 90,4%
Albin Edlund, 1 match GAA 0,00 och sv% 100%

Powerplay: 36,49%
Boxplay: 90,74%
Sammanlagd special teams: 137,23%

Inga spelare in/ut under uppehållet

Piteå kommer vara ett av fyra lag som jag tror kommer rycka lite i toppen. Laget har framför allt en riktigt stark forwardssida där det både finns gott om rutin med Joakim Högberg och Magnus Isaksson i spetsen men också lovande killar som Oskar Nilsson och Rasmus Similä. Att laget kommer göra mål är därmed fastslaget, framför allt är man vassa i sitt powerplay. Bakåt så har man också bra bredd och helt ok spets, men kanske inte samma spets som i några av de andra topplagen. Den största akkillehälen är dock målvaktsposten, där man kanske inte har riktigt samma matchvinnarmålvakt som de jag tippar före i tabellen. Att de kommer vara med i toppstriden råder det dock inget tvivel om.

8. Tyresö/Hanviken

Statistiken

Placering i grundserien: Femma med 29 poäng

Målsnitt: 3,5-2,94

Bästa poänggörare:
1. Joel Thulin 14+10=24
2. Fredrik Schlyter 5+14=19
3. Edvin Hammarlund 9+7=16

Lucas Rheyneclaudes, 10 matcher GAA 2,51 och sv% 91,26%
Viktor Lundahl, 6 matcher GAA 2,94 och sv% 88,52%

Powerplay: 31,58%
Boxplay: 77,78%
Sammanlagd special teams: 129,36%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Niclas Puikkonen, f från inget lag

Tyresö/Hanviken kom in som sista lag till allettan från den östra ettan och jag tror att de kommer vara laget som tar sista slutspelsplatsen. Deras svagaste lagdel är målvaktssidan, där Lucas Rheyneclaudes fått stå flest matcher och gjort det helt ok men inte mer. Backsidan känns som den starkaste lagdelen med framför allt väldigt spelskickliga backar med toppbacken Edvin Hammarlund i spetsen. Offensivt så har Joel Thulin fått ett stort genombrott denna säsong med hela 14 mål, mest i östra ettan. Nu blir dock motståndet betydligt tuffare och då kommer han liksom hela laget ställas på betydligt hårdare prov och jag tror att man kommer få det svårt att komma så mycket högre än en åttondeplats.

Så tror jag den norra allettan slutar:

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. Piteå
  5. ??
  6. ??
  7. ??
  8. Tyresö/Hanviken
  9. ??
  10. ??

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar