Så slutar allettan södra – plats 7 och 10

Trupperna har vässats, formen har slipats och spänningen inför allettanpremiärerna stegras. Givetvis är det nu också dags att börja avslöja hur jag tror att allettorna slutar. Denna gång tänkte jag presentera dem parvis, två lag med random placering i tabellen så att spänningen hålls vid liv så länge som möjligt.

Först ut är två lag som jag tror kommer att komma sjua och tia i den södra allettan.

7. Tranås

Statistiken

Placering i grundserien: 4:a med 35 poäng

Målsnitt: 3,78-2,06

Bästa poänggörare:
1. Pontus Eklöf 8+15=23 poäng
2. Lukas Isaksson 7+11=18 poäng
3. Petter Eklöf 6+10=16 poäng

Målvakter;
Victor Johnsson, 10 matcher GAA 1,65 och sv% 92,7%
Viggo Andrén, 9 matcher GAA 2,26 och sv% 90,3%

Powerplay: 33,33%
Boxplay: 83,72%
Sammanlagd special teams: 117,25%

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Andreas Anarp, b Mörrum
In – Egor Polin, b HV71 J20 (dubbelreggas)
Ut – JD Dudek, f till Coventry Blaze

Tranås hade en svacka mitt i grundserien där man inkasserade fyra raka förluster, men i övrigt så spelade man stabilt och bra och tog bara två förluster på övriga 14 matcher. Så har man också ett stabilt och brett lag med viktig spets i Pontus Eklöf och Anders Skoog samt målvakten Victor Jonsson. Laget bygger mycket av sitt anfallsspel på fart och är giftiga när de får snurr i anfallszonen, speciellt förstakedjan med nämnde Eklöf och Lukas Isaksson. De är dock svagare när de blir satta under press i egen zon, därför är värvningen av Andreas Anarp från Mörrum logisk, de sökte säkert en back med ett snabbt och bra förstapass för att komma ur egen zon snabbt, vilket Anarp är duktig på. En annan lite svagare sida är fysiken, de kan ha svårt att komma in på kassen mot lag som spelar rejält och sorterar bra centralt i egen zon. Sammantaget så är Tranås lite för bra för att hamna i botten, men samtidigt har man lite för stora akkilleshälar för att utmana de stora elefanterna.

10. Visby

Statistiken

Placering i grundserien: Tvåa med 35 poäng

Målsnitt: 3,5-2

Bästa poänggörare:
1. Elias Lindström, 9+9=18
2. Emil Öhrvall 8+9=17
3. Linus Lundström 7+9=16

Målvakter;
Filip Lindblad, 14 matcher GAA 1,72 och sv% 93,4%
Oscar Leijon, 4 matcher GAA 2,46 och sv% 92,4%

Powerplay: 26,15%
Boxplay: 87,50%
Sammanlagd special teams: 123,65%
Sammanlagd special teams:

Spelare in/ut under uppehållet:
In – Joakim Nilsson, f från Kiruna AIF
In – Arvid Hurtig, b från Växjö Lakers

Att placera Visby sist i allettan södra sticker säkert i ögonen hos många, laget kom ju två i östra ettan efter stabilt och bra spel. Men jag vågar påstå att konkurrensen i den östra ettan var svagare än på länge och att deras insatser måste ses med den bakgrunden. Laget har inga riktiga etablerade stjärnor i laget, målvakten Filip Lindblad möjligen undantagen, men har en rutinerad räv i Hans Särkijärvi på bänken. Det finns också ett par spelare som fått ett ordentligt genombrott under säsongen, då tänker jag framför allt på Elias Lindström och Emil Öhrvall som lett laget under grundserien. Men framför allt är man som vanligt en lagmaskin där alla jobbar för varandra. Det gör att de lika gärna skulle kunna hamna en bra bit högre i tabellen, men konkurrensen är minst sagt mördande och jag tror att bristen på etablerad spets kommer fälla laget.

Så tror jag allettan södra slutar

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. ??
  5. ??
  6. ??
  7. Tranås
  8. ??
  9. ??
  10. Visby

Foto: Anna Engström, Mariestad, Halland i fokus och Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar