Sex genombrottsmän i väst

Även i den västra ettan så finns det spelare som slagit igenom på allvar. Det handlar om såväl late bloomers som förstaårsseniorer som visat framfötterna direkt, men också om ett fynd från tvåan.

Anton Johannesson, b Dalen

Nog talades det varmt om honom inför säsongen, framför allt från tränaren Pelle Gustafsson, men att han skulle vara SÅ dominant som han varit redan sin första seniorsäsong överraskade säkert många. Framför allt är det hans oerhört fina skridskoåkning som är nyckeln, den ger honom utrymmet och tiden att slå fina pass till medspelarna men också tid att lösa försvarsuppgifterna. Att Bra blick ger några hundradelar till och han har varit Dalens klart ledande back.

Oscar Tellström, f Mariestad

Det är inte alltid lätt att ta steget från juniorhockey till seniorhockey, men för Oscar Tellström så har det verkligen gått sömlöst. Med sina 13 mål och 11 assist och 24 poäng kom han tvåa i västra ettans poängliga. Och den som sett honom spela förstår varför, för han är tämligen komplett redan som hockeyspelare. Bra fart, bra skott, läser spelet bra, tung i närkamperna och bra teknik. Dessutom en riktig kämpe som alltid ger allt för laget.

Viktor Nilsson Westlund, b Tranås

Redan som 16-åring så fick Viktor Nilsson Westlund göra seniordebut i trean med moderklubben Sunne. Sedan dess har han spelat i diverse värmländska division två-klubbar de fem senaste åren, men till i år så tog han till slut klivet upp i ettan och spel i Tranås. Där har han varit ett stort utropstecken och deras kanske främste back. Bra storlek och bra skridskoåkning, dessutom bra pass. Ett fynd!

Isak Garfvé, f Borlänge

Ifjol hade han en undanskymd roll i allsvenskan med Mora, i år så ville han få en mer producerande och valde därför att kliva ner i ettan och spela med Borlänge. Och i ett väldigt ungt Borlänge så har han fått hur mycket istid han önskat. Utrustad med ett bra skott och bra fart så har 20-åringen vunnit lagets interna poängliga med 7+7=14 poäng och har också fått chansen i fyra matcher med Mora innan jul.

Filip Nordström, c Forshaga

Han spåddes en lysande framtid och värvades till Mora på try out efter juniortiden, men lyckades inte få ett kontrakt där. Men sedan dess har det inte hänt mycket. Han har varit runt i flera olika klubbar utan att riktigt få något genombrott. Men så inför denna säsong valde han att flytta hem till Värmland och tryggheten igen och DÅ kom äntligen genombrottet. Med 18 poäng på 16 matcher fick de pengastarka söderklubbarna upp ögonen för honom och till slut blev det Kalmar som vann budgivningen och fick tvåvägscenterns signatur på kontraktet.

Isak Jonsson, f Lindlöven

Först hade jag tänkt ta det lättplockade äpplet Filip Barklund som genombrottsmannen i Lindlöven, han har gjort en kanonsäsong sin första seniorsäsong. Men faktum är att vi under denna grundserie stod inför ett ännu större genombrott i Lindlöven. 22-årige Isak Jonsson stod visserligen för en helt ok förra säsong i Lindlöven med 15 poäng på 31 matcher. Men denna säsong har han inte bara exploderat poängmässigt, 17 poäng på 15 matcher, han ser ut som en helt ny spelare på isen. Han agerar med ett helt annat självförtroende och fart i allt han gör på isen. Delvis kan det förklaras av en skadefylld fjolårssäsong, men nu är han ett hot, även mot topplagen, på ett helt annat sätt.

Foto: Anna Engström, Mariestad

Lämna ett svar