Fem genombrottsmän i norr

Även i norr finns det spelare som fått sina genombrott denna grundserie. Här är de fem jag tycker slagit allra hårdast.

Nico Joki, b Kiruna IF

Nico Joki spelade ifjol i tvåan med Borås och gjorde det helt ok, men inte bra nog för att få fortsatt kontrakt. Därför så hade inte jag speciellt höga förväntningar på honom när han provade lyckan i Kiruna IF. Men där har den spelskicklige backen verkligen blommat och med sina 10 poäng på 14 matcher och lagets bästa plus/minus så var han starkt bidragande till allettanplatsen.

Gustav Marnetoft, f Sundsvall

Han gjorde sina första seniormatcher redan som 18-åring i Karlskrona för två säsonger sedan, dock utan att göra några större avtryck. Nu har han fått växa till sig i två år och det har gjort Gustav Marnetoft gott. För nu har han byggt på sig muskler och utvecklats till klassisk kraftfull powerforward. Oerhört svårstoppad när han kommer med bra fart och tyngd vilket gjort att han noterats för fina 15 poäng under grundserien och han har lagets bästa plus/minus (+8). En stor del i Sundsvalls framgångar under säsongen.

Oscar Nilsson, f Piteå

Det är inte lätt att få istid bland alla Piteås anfallsstjärnor, men Oscar Nilsson har visat att han förtjänar den. Förstaårssenioren är en hårt jobbande ytter men han besitter också en hel del skills. Läser spelet bra och är duktig på att hitta medspelarna med pass.

Joel Wahlgren, f Boden

Gjorde det helt ok förra säsongen med Hudiksvall, men fick inte riktigt något genombrott som man hoppats på och fick inte förlängt. Genombrottet kom istället denna säsong. För efter klubbytet till Boden så har Joel Wahlgrens poängleverans fått ett klassiskt stolpiller och det finns nu ingen hejd på antalet poäng från den snabbskrinnande snipern. Finfina 25 stycken har det blivit och dessutom lagets näst bästa plus/minus (+14).

Emil Lindblom, f Kalix

Visst skulle man kunna argumentera för att Emil Lindblom fick sitt genombrott redan förra säsongen med 38 poäng på 40 seriematcher. Men att gå från nästan en poäng per match till nästan två poäng per match är ändå ett betydligt steg framåt. Från en 43:e-plats i ettans poängliga förra säsongen till en överlägsen förstaplats så här långt denna, ja är inte det ett genombrott så vet inte jag.

Lämna ett svar