Fem genombrottsspelare i söder

Varje säsong så dyker det upp spelare som slår igenom stort, så också denna säsong. I detta inlägg tänkte jag rikta strålkastaren på den södra ettan och lyfta fram fem spelare som överraskat positivt och definitivt slagit igenom på hockeyettannivå.

Emil Ekholm, Troja

21-årige Emil Ekholm var det nog inte många som hade pejl på inför säsongen. Förra säsongen lirade han division två-hockey med Tyringe där han kom på en 73:e-plats i poängligan för tvåan. Därför var det ingen som tänkte ”wow, vilken kanonvärvning” direkt när Emil Ekholm skrev på. Men när säsongen sedan drog igång var det desto mer som ropade wow! Emil är en riktig powerforward, tung och med bra fart, som driver på kassen och dessutom har ett bra skott. Under framför allt första halvan av grundserien var han Trojas klart lysande stjärna och definitivt en av södra ettans allra största utropstecken.

Linus Skager, Kalmar

Visst har han varit en stor talang länge med många fina verktyg i sin verktygslåda. Farten, smidigheten, tekniken och spelsinnet har han haft hela tiden. Men han har haft svårt att omvandla allt detta till ett poänggivande spel. Men i år så har det lossnat, och det rejält. På förra säsongen noterades 22-åringen för 26 poäng på sina 42 spelare seriematcher, i år har han gjort 23 poäng på 18! Med det vann han hela södras poängliga och går inte Kalmar upp i allsvenskan så kan de nog vinka adjö till supertalangen.

Linus Lööf, Karlskrona

Karlskrona vimlar av stjärnor, men i många matcher har de alla överskuggats av en 20-årig talang vid namn Linus Lööf. Han spelar med sådan fart och attityd, ibland går det nästan överstyr, men det finns inget annat läge än 100% i allt han tar sig för. Han jobbar lika hårt offensivt som defensivt och man blir trött nästan av att titta på honom, han måste vara otroligt jobbig att möta. Han sprutade visserligen inte in poäng, men åtta poäng som 20-åring i en lite undanskymd roll skäms inte för sig och han hade dessutom riktigt bra plus/minus, +9, fjärde bäst i laget.

Martin Fridén, Mörrum

Jag vet att han gjorde det bra redan förra säsongen de 13 matcher han hann med att göra då han anslöt sent. Men detta var Martin Fridéns första hela seniorgrundserie, och han gjorde det verkligen med den äran. Trots att laget gick trögt så slutade Martin aldrig att leverera. Både ett vasst ytterspel och poäng. Till slut så hamnade han på 21 poäng, näst bäst av alla i hela södra ettan. Inte illa av en 21-åring!

Heiki Harju, Tyringe

Det är inte givet att bara för att du spelat Mestis så blir det succé när du kommer till hockeyettan, det finns det otaliga exempel på. Men Heikki Harju har verkligen tagit steget med bravur. Tyringe var fast förankrat i botten, men 25-åringen har spelat stor hockey. Han är en tämligen komplett spelare: Bra skott, bra med puck, bra passningsblick, bra fart och jobbar hårt för laget. Jag är förvånad att inget allettanlag nöp #72.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar