Östra ettans dream team

Så har turen kommit till östra ettan att få sitt dream team presenterat.

Målvakter

Daniel Fahlström, Nyköping

Nyköping har varit östra ettans utropstecken denna säsong och den enskilt största anledningen till det stavas Daniel Fahlström. Har varit grymt stabil hela säsongen med en räddningsprocent på över 94%, bäst i hela hockeyettan. Lugn målvaktstyp som hela tiden står rätt och inte behöver göra de spektakulära räddningarna.

Filip Lindblad, Visby

Visby har imponerat denna säsong. Förra säsongen missade laget allettan men nu kom man på en stabil andraplats. Och det sägs ju att en målvakt är halva laget och då måste man ha en bra målvakt och det har verkligen Visby haft denna grundserie. Med en räddningsprocent på höga 93,4 så har Filip gett laget möjlighet att vinna varje match.

Förstafemman

B Rasmus Sörgardt, Väsby

Rasmus Sörgardt är en riktig klassback. Bra offensivt, bra defensivt, och östra ettans bästa tvåvägsback. Bäst plus/minus i hela serien (+16).

B Edvin Hammarlund, Tyresö/Hanviken

Edvin Hammarlund har en lite märklig spelarkarriär med spel i såväl tvåan som trean med moderklubben Farsta innan han bestämde sig för att ta klivet upp i ettan och Tyresö/Hanviken. Där visade han direkt vilken skicklig back han är. Skridskostark, spelskicklig, stark på puck och följer gärna med upp i anfallen. Framför allt en offensivstark back, men inte svag defensivt heller. Hela östra ettans poängstarkaste back.

Y Tobias Liljendahl, Väsby

Tobias Liljendahl är en spelare som håller hög allsvensk klass, därför var det förvånande att han valde att gå ner i ettan till Väsby. Där har han lett laget på alla sätt: Med sin attityd, sina ledaregenskaper och sitt poänggörande. Östra ettans poängkung med 26 poäng trots att han bara spelade 15 matcher, och lika bra i resten av spelet med. Rejäl i allt han gör.

C Henrik Rommel, Segeltorp

Även Henrik Rommel har visat på bra klass i allsvenskan. Att han i år valde att inleda säsongen i bottenlaget Segeltorp var därför en stor överraskning. Där har han haft väldigt svag omgivning, men har ändå lyckats göra 8 mål och 8 assist tack vare sin speed, puckteknik och fina skott. Troja är att gratulera till en fin värvning.

Y Carl Wassenius, Väsby

Tvåan i östra ettans poängliga Carl Wassenius är en sån där jobbig typ för motståndarna. Utmanar alltid med sin fart och teknik, vilket gör att man som försvarare aldrig kan slappna av.

Andrafemman

B Adam Deutsch, Strömsbro

Adam Deutsch har alltid varit en offensivt stark back, med bra spelsinne och skridskoåkning. Men han har allt mer utvecklat sina defensiva kvaliteter med, och denna grundserie gjorde han inte bara mycket poäng (12) utan hade dessutom lagets bästa plus/minus (+11).

B Erik Palm, Visby

Erik Palm har lite samma stuk som Adam Deutsch. Från början en spelande back med sina största styrkor i offensiven, men har allt mer blivit en klippa defensivt med. 12 poäng och +9 är bra.

Y Joel Thulin, Tyresö/Hanviken

En av östra ettans stora positiva utropstecken denna säsong. Eller så beror det på att Joel Thulin hamnat i en bättre omgivning helt enkelt. Förra säsongen noterades han för 26 poäng i bottenlaget Segeltorp, denna grundserie gjorde han 24, och då är ändå halva säsongen kvar att spela. Östra ettans bästa målskytt med 14 kassar.

C Elias Lindström, Visby

Elias Lindström hade en mindre roll i Väsby förra säsongen, men fick en betydligt större roll när han tog klivet till Visby. Den chansen har han verkligen tagit! Har centrat lagets förstakedja och vann både lagets interna mål- och poängliga med nio mål och nio assist.

Y Christian Holmblad, Vallentuna

Christian Holmblad valde att lägga skridskorna på hyllan inför säsongen, men övertalades av Vallentuna att göra comeback halvvägs in i serien. Och vilken succécomeback han gjorde! På sina nio matcher gjorde han elva poäng och hade +10 i plus/minus, multiplicera dom siffrorna med två så…! Spelskicklig som få.

Tredjefemman

B Marcus Karlsson, Wings 17 matcher

Marcus Karlsson har stått för ett klassiskt genombrott denna säsongen. Från en undanskymd roll som en back i mängden så har han fått större förtroende och förvaltat den på bästa sätt. 13 poäng och bästa plus/minus i laget!

B Lucas Byhlin, Nyköping

Navet i Nyköpings kreativa spel heter Lucas Byhlin. En rörlig, smart back som behärskar spelet i båda ändar av isen. Får väldigt mycket istid i alla spelfromer.

Y Gustav Jansson, Vallentuna 13+6=19 +11 bäst

Gustav Jansson är en klassisk målskytt med ett riktigt bra skott. Användes kanske lite fel i Vimmerby, men nu när han återvände till Vallentuna lossnade målskyttet igen med 13 mål, näst flest i östra. Lite humörspelare dock, kan försvinna i matcher.

C Linus Lundström, Visby

Var med och spelade upp Östersund förra säsongen men fick inte följa med upp, trots fin poängskörd då. Poängskörden fortsätter dock vara på hög nivå också i Visby, den spelskickliga centern har mäktat med 16 poäng på 16 matcher och har också varit utlånad till Östersund vid sex tillfällen och även där gjort poäng, 1+1.

Y Abbe Broberg, Strömsbro

Strömsbros starkaste poänggörare heter Abbe Broberg. Lite överraskande kanske, med tanke på att han förra säsongen spelade division 2-hockey. Men Abbe är ett stort utropstecken och hade fina +9 i plus/minus dessutom.

Fjärdefemman

B Daniel Carlqvist, Väsby

En skridskoskicklig tvåvägsback som levererar en stadig ström av poäng men också ett solitt försvarsspel.

B Alexander Stensson, Nyköping

Alexander Stensson är en nyttig back för Nyköping. Stänger åkvägar, spelar fysiskt, stark vid sargerna. Har också offensiva kvaliteter, med bra förstapass. Bäst plus/minus i Nyköping med +10,

Y Emil Öhrvall, Visby 16 matcher

Emil Öhrvalldömdes ut att han inte var redo för allsvenskan, men han har varit riktigt bra i Visby. Snabb och smidig på isen, och både bra med pucken och på att skjuta.

C Jesper Andersson, Wings

Wings ledande center som säkert haft anbud från allettanlagen. 18 poäng under grundserien.

Y Isak Dahlin, Nyköping

Nyköpings bästa forward heter Isak Dahlin. Kan med sin fart dra isär motståndarna och har dessutom bra passningsöga vilket ger andra spelare lägen.

Lämna ett svar