Övergångar och rykten på en het marknad!

Det händer verkligen saker på transfermarknaden dessa dagar. Idag tillkännagav Nybro att forwarden Lukas Macklin lämnar, och enligt uppgift så står en annan toppkandidat till allettan, Troja som ny arbetsgivare. Lukas är en snabb och puckskicklig kille som gjorde stort avtryck förra säsongen men som inte riktigt fått det att stämma i år. Kan han få det att lossna så kommer han säkert bli en tillgång för Troja.

Teg blir av med forwarden William Magnusson som lämnar för tyska fjärdeligan. Som ersättare plockar man in Helmer Oskarsson från nu nedlagda Kiruna AIF. Det känns som en liten minusaffär för Teg.

Uppe i norr så har också Örnsköldsvik bestämt sig för att sparka sin tränare. Som ersättare plockar man istället in den gamla elitspelaren Per-Åge Skröder. Det ska bli spännande att se vad den före detta HV- och Modospelaren kan ta med sig från sin egen långa karriär.

Kalmar har också tillkännagett att backen Aiden Jamieson lämnar klubben och flyttar hem till USA. Den amerikanske backen har väl inte gjort någon större succé och fick väl helt enkelt silkessnöret även om det ser snyggare ut att säga att det är av privata skäl.

Kiruna IF hoppades kunna signa AIF-stjärnan Oskar Fredriksson. Men Oscar väljer istället att lägga skridskorna på hyllan, ett tungt besked för IF.

Det går dessutom en hel del rykten. Ett är att Tranås försöker plocka tillbaka den hårt jobbande yttern Rasmus Koskinen från Krif. Han skulle i så fall kunna ersätta Joey Dudek som idag fick lämna klubben sedan de inte tyckt han höll måttet.

Apropå Krif så blir de av med backen Hugo Lindman Gustafsson som bestämt sig för att lämna Blekingelaget. Det kan mycket väl bli fler spelare som lämnar dom, för flera spelare, även toppnamn, ryktas söka sig nya klubbar.

Ett annat rykte är att Karlskrona ska ha två högklassiga spelare på radarn, spelare som enkelt skulle smälla högre än till exempel Mörrums tvillingarna Fridén.

Det är flera klubbar som är aktiva på marknaden. Mariestad har tillkännagett att de söker en center och en ytter och ska ha flera namn de förhandlar med. Kalmar söker backar, men kan säkert också vara på jakt efter en ytter. Nybro behöver både en back men också två forwards (minst) sedan tappet av Macklin och en redan innan dess tunn trupp. Hudiksvall ska ha in en målvakt till, kan det vara så att Isak Johansson, som igår lämnade Wings, är ett aktuellt namn?

Lämna ett svar