Betyg på grundserien – östra ettan

Grundserien är nu färdigspelad och det är dags att summera den. Jag tänkte göra det genom att betygsätta samtliga lags insatser i betygskalan 1-5. Grunden för betygen är satta utifrån förväntan, så ett lag som vinner en serie kan teoretiskt sett få lägre betyg än ett lag som hamnat sist, även om det är osannolikt. För att ha en utgångspunkt så utgår jag från de n placering vi på kmhockey.se satte på laget inför säsongen, om de sedan lyckats bättre än det så kan det ge bättre betyg, lyckades de sämre så blir det givetvis ett sämre betyg.

Östra ettan blir andra liga till rakning.

Betygsskala
5 Långt över förväntan
4 Över förväntan
3 Enligt förväntan
2 Under förväntan
1 Långt under förväntan

1. Väsby

Vårt tips: 1

Betyg: 3

Vi höll Väsby som solklara favoriter, men de höga förväntningarna var faktiskt till och med på väg att överträffas. Man spelade otroligt stabilt i 14 omgångar, innan motivationen verkade tryta. Den svaga avslutningen med tre förluster sista fyra matcherna tar ner betyget då man hamnade på ungefär den poängställningen vi förväntade oss inför.

2. Visby

Vårt tips: 2

Betyg: 3+

Visst förväntade vi oss att Visby till slut skulle komma tvåa, men att man skulle göra det med sådan ackuratess förväntade vi oss inte. Laget tog ett fast grepp om andraplatsen redan från start och släppte den aldrig. Framför allt imponerade man på bortaplan, laget var faktiskt till och med starkare på bortaplan är seriesuveränen Väsby. Tappade dock lite på slutet vilket tar ner betyget lite.

3. Nyköping

Vårt tips: 6

Betyg: 4+

Nyköping har haft fina lag flera säsonger i rad utan att få ihop det, utan man har missat allettan gång på gång. Men denna säsong fick man en helt annan stabilitet än tidigare, och efter en trög säsongsinledning där man bara tog en seger första sex matcherna så har man varit hur stabila som helst och vann tio av de sista tolv matcherna. Det gav dem äntligen en allettanplats med marginal och ett fint betyg på sin grundserie.

4. Strömsbro

Vårt tips: 5

Betyg: 3

Strömsbro har ett klart svagare lag denna säsong men vi tippade att det ändå skulle täcka till en allettanplats i en överlag svagare östra grundserie. Det visade sig att vi skulle få rätt. För även om det såg mörkt ut ett tag, så lyckades man avsluta säsongen med fyra raka segrar och därmed både rädda allettanplatsen och ett godkänt betyg.

5. Hanviken

Vårt tips: 4

Betyg: 3-

Ett Hanviken utan Felix Liljegren är inte ett lika starkt Hanviken, men östra ettan var som sagt var svagare denna säsong, därför tyckte vi oss se att Hanviken skulle kunna få spela alletta också denna säsong. Och visst får de det, men nog trodde vi att de skulle göra det med lite mer ackuratess. Framför allt inledde man seriespelet uselt, men man löste det ändå till slut.

6. Wings

Vårt tips: 8

Betyg: 4

Wings hade något riktigt bra på gång, med tre omgångar kvar såg man mer eller mindre klara ut för allettanspel. Men så vek man ner sig i två raka matcher mot streckkonkurrenter och så var sagan all. Men sett till förväntningarna inför så överträffade Wings dem ändå.

7. Huddinge

Vårt tips: 3

Betyg: 1

Hela ettans största fiasko. Huddinge hade som vanligt ett lag för att vara med och slåss i den absoluta toppen, men underpresterade å det grövsta. Faktum är att man låg sist långt in i seriespelet, men en uppryckning i slutet gjorde att man avancerade upp till en sjundeplats. Men det är fortfarande långt under den kravnivå både de har på sig själva och vi har på dom.

8. Vallentuna

Vårt tips: 9

Betyg: 3+

Vallentuna inledde seriespelet starkt men tappade sedan. Trots det var man faktiskt länge med i allettankampen och det var så långt klart över förväntan. Men man tog inte många poäng på slutet och föll därmed tillbaka. Sammantaget så får man dock mer beröm godkänt för sin säsong.

9. Enköping

Vårt tips: 7

Betyg: 2

Vi trodde mer om Enköping. Men även om man såg ut att ha något på gång i mitten av serien, så blev det till slut pannkaka av hela säsongen. Efter sju raka förluster i sista kom man näst sist, klart under de förväntningar både fans och vi på kmhockey hade på laget.

10. Segeltorp

Vårt tips: 10

Betyg: 3

Segeltorp hade den svagaste truppen i serien och kom också sist. Men man gjorde det inte utan att skrälla här och där, samtidigt som plumparna givetvis var fler. Det ger sammantaget ett godkänt betyg, högre förväntningar kunde man inte ställa på laget.

Lämna ett svar