Streckstriden lever!

Det som står klart efter gårdagens matcher är att streckstriden lever i samtliga serier. Så det lär bjudas på både på en och två riktiga nagelbitare i sista omgången. Här är resultaten från gårdagen som ledde fram till den ovissa utgången.

Norra ettan

Kiruna AIF-Kiruna IF 2-1 e sd

Jag måste säga att jag är sjukt imponerad över Kiruna AIF-spelarnas moral! När flera av dom efter nästa match ska byta klubb till IF, som var i desperat behov av poäng för att skaffa sig ett bra utgångsläge inför sista omgången, så lyckas man ändå vinna sista hemmamatchen innan laget splittras. På detta vis så gav man sin framtida klubb en svårare resa till femteplatsen, men samtidigt en indikation på vad de är gjorda av. De är inga som viker ner sig! Nu blir det en ren vinna eller försvinnamatch för Kiruna IF på söndag.

Piteå-Kalix 4-2

Som väntat så kunde Piteå avgå med segern i denna match, vilket gör att Kalix visserligen har avgörandet i egna händer, men man måste vinna sista matchen mot Kiruna IF för att behålla femteplatsen.

Vännäs-Teg 1-3

Det satt hårdare åt än förväntat, det var först i tredje perioden Teg hittade rätt, men till slut tog man ändå den nödvändiga trepoängaren för att fortfarande ha en liten chans till allettanspel. Men då måste Kiruna IF ta två poäng i sin sista match mot Kalix, samtidigt som man själv slår Sundsvall i sista omgången. Det är inte omöjligt, men man är det lag av de tre som jagar med minst chans att lösa det, framför allt för att man är beroende av andras resultat.

Västra ettan

Tranås-Mariestad 5-1

Mariestad skeppade tränare Appelgren inför matchen och det föll väl inte så jätteväl ut direkt då laget åkte på sin största förlust denna säsong. Samtidigt gjorde man ingen dålig match och siffrorna var kanske inte rättvisande sett till spelet, men det handlar till syvende och sist om att sätta dit puckarna och det var Tranås fem gånger så bra på som Mariestad i denna match. Nu väntar en riktigt nervkittlande sista omgång för Mariestad då man i sista matchen för grundserien möter ärkerivalen Skövde i sista omgången. Ska man av egen kraft greja en allettanplats krävs det minst en poäng, det kan bli tufft!

Borlänge-Surahammar 1-3

Surahammar klamrar sig fast vid det sista halmstrået som om livet hängde på det. Laget, som varit uruselt på bortaplan, lyckades vinna borta mot Borlänge som är en stor besvikelse denna säsong. Laget må vara ungt, men har material för att ligga bättre till än näst sist. För Surahammars del så väntar nu serieledande Lindlöven i sista matchen, en match där de måste ta tre poäng för att ha chans att kliva om Mariestad och nypa sista platsen till finrummet.

Östra ettan

Väsby-Vallentuna 6-1

Väsby kapade definitivt av Vallentuna från allettanstriden via en komfortabel 6-1-seger. Som jag skrev inför matchen så var det ett betydligt mer taggat Väsby denna gång, de ville inte få en tredje raka förlust, och då hade inte Vallentuna mycket att sätta emot.

Nyköping-Enköping 4-2

Nyköping var klara i praktiken, nu är de det också i teorin efter 4-2 mot nästjumbon Enköping. Det var dock tajt hela vägen, sista målet kom i tom kasse. Nu får Nyköping börja planera in resor till Boden, Piteå och andra mysiga långfärder.

Strömsbro-Wings 5-3

Östra ettans allra viktigaste och mest avgörande match. Vinnaren i denna match mer eller mindre säkrade en allettanplats. Och som jag siade om så var det Strömsbro som drog det längsta strået. I en knallhård tillställning så vann man med 5-3 efter att ha avgjort i tom bur, och därmed så har man ett gyllene läge att spela allettan efter jul. Det räcker med att Wings förlorar mot Väsby eller att man själva vinner mot avsågade Vallentuna så är saken biff.

Södra ettan

Nybro-Krif 3-2 e sd

I två perioder såg det ut som att Nybro skulle ställas i en het avgörande match i sista omgången mot Borås. Men man lyckades kvittera i den sista perioden och sedan också avgöra i sudden vilket gör att det blir allettanspel ändå, trots kräftgången.

Vimmerby-Borås 1-2

Efter en knallhård drabbning så var det ändå som vanligt till slut laget med mest att spela för som vinner till slut. Borås hopp om att nå en femteplats lever efter en knapp seger mot ett Vimmerby som är klart bättre än de var under serieupptakten.

Kalmar-Halmstad 4-1

Som jag skrev inför: Kalmar borta är en av de svåraste uppgifterna du kan stå inför, och det var en uppgift som kom att bli för tuff för Halmstad som föll med 4-1. Halläningarna har fortfarande avgörandet i egna händer, men ska man fixa det av egen kraft krävs nu seger mot Vimmerby i sista matchen, det kan bli en nog så tuff nöt om man låter nerverna spela in.

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar