Ikväll kan det avgöras!

Det har varit en hel del turbulens kring att Boistränaren Andreas Appelgren fick sparken, så det har varit samtal högt och lågt med massa folk hela dagen vilket gjort att skrivandet fått stå åt sidan. Jag är tyvärr alltför bra vän med både Appelgren och sportchefen Calle Johansson för att vilja skriva något djupare i frågan, jag nöjer mig med att konstatera att det kom som en blixt från klar himmel och att jag vart minst sagt chockad.

Men trots att känslorna åkt berg och dalbana och jag har 1000 som kontaktat mig och frågat vad som står på så måste jag ändå skriva lite om dagens omgång. Det finns nämligen en hel del spännande och några helt avgörande matcher som förtjänar lite fokus de med. Men då fokuset är lite si och så och även tiden, så får jag nöja mig med streckmatcherna denna gång.

***

I norr så spelas det derby i Kiruna. Kiruna AIF gör sin sista hemmamatch innan skylten plockas ner och spelarna skingras för vinden. En hel del av dem kommer säkert återfinnas inom kort i dagens motståndare, Kiruna IF. Då kan man undra hur inställningen är hos dessa, med tanke på att IF vid förlust mycket väl kan missa allettan, vem vill spela bort sitt lag från allettan?

De två andra lagen inblandade i striden är Teg och Kalix. Teg lär ta hem tre enkla mot Bännäs som tappat allt på slutet, men Kalix lär få det tuffare borta mot Piteå. Men rent teoretiskt så kan de faktiskt vid seger säkra allettanplatsen, men då måste AIF-spelarna bestämma sig för att spela bort IF från allettandiskussionen, och det var ju just det… Det mesta talar för att matchen mellanaKiruna IF och Kalix i slutomgången blir avgörande.

***

I öst så ställs allting på sin spets i matchen mellan Strömsbro och Wings. Vinner Winngs är allettanplatsen i hamn, men vinner Strömsbro så talar mycket för att det blir dom som snor Wings plats. Ska båda dessa lag kunna spela allettan så måste Hanviken loosa både dagens match mot Huddinge och i sista omgången mot Segeltorp, det är det inte mycket som talar för.

***

I den västra ettan så blir det den gamle ikonen (tröjan i taket) Ronny ”Rockstar” Johansson (numer Helander) som får ratta laget i den viktiga bortamatchen mot Tranås sedan Appelgrens sorti. Hur axlar han den rollen? Han har onekligen press på sig att leverera, för blir det två sämre insatser i rad och noll poäng, så kan fortfarande Surahammar gå om. Men då måste Surahammar plocka två raka trepoänare, med start idag borta mot Borlänge följt av en hemmamatch mot västra ettans positiva överraskning, serietvåan Lindlöven.

***

I den södra ettan så är det en match som sticker ut: Nybros möte med Krif. Eller Mikael Tisells gamla lag, mot hans nya. Kriftränare lär vara enormt taggad på att ställa till det lite för Nybro, laget han fick sparken från för inte länge sedan alls. Och lyckas man skrälla sig till en seger så väntar antagligen en helt avgörande match mot Borås i sista omgången, där vinnare får spela allettan och förloraren vårettan. Den utmaningen tror jag Nybro helst vill slippa. Och vinner man så är man definitivt klara för en alletta.

Fast då måste Borås också vinna mot Vimmerby. Men med tanke på Borås fina form och att de har precis allt att spela för medan Vimmerby mest spelar för äran, så bör ändå Borås ses som favoriter. Om inte annat för att det kan göra att sista matchen väldigt spännande!

Halmstad kan också säkra sin allettanplats vid seger. Men det blir inte så mycket svårare än Kalmar borta. Visserligen lär Halmstad vara heltaggade och ha mest att spela för, men Kalmar lär vilja strida om en förstaplats i tabellen, så visst har de att spela för de med.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar