Fem trejder som lagen skulle tjäna på

Vissa lag har backar i överflöd medan de saknar spetsen framåt. Andra lag har fem kedjor men bara tre backpar. I detta inlägg så tänkte jag leka lite med tanken att lagen skulle byta spelare med varandra, till gagn för båda lagen. Jag vet att det inte kommer bli så, för trejder finns inte i ettan, det är mer ett tankeexperiment och en kul grej. Så ta det inte på alltför stort allvar: Jag vet att Nybro inte vill bli av med Eltonius, och att det skulle svida att bli av med Taylor Ross för Kalmar som exempel, men det finns också förtjänster med dessa byten som gör det roligt att bolla med detta upplägg.

Filip Pilö, b Huddinge mot Robin Höglund, f Boden

Huddinge är den stora floppen i ettan denna säsong, framför allt för att man gjort för få mål framåt. Man har saknat den där riktiga murbräckan som kan bana väg för deras många små och rappa lirare. Med Robin Höglund i laget så får man en riktig powerforward som kan lösa det problemet. Boden har kraft så det räcker ändå i laget, men skulle behöva ytterligare en bra tvåvägsback. Då passar Filip Pilö bra, han har tvåvägsegenskaper och skulle säkert kunna bli en toppback i Boden. Bakåt har Huddinge det rätt välbeställt ändå.

Anton Blomberg, f Mariestad mot William Romfors, c Troja

Bois har sprutat in mål denna säsong och har gott om målskyttar i laget. De skulle säkert kunna klara sig utan ettans vassaste skott. Men de saknar klasscentrar och det är verkligen William Romfors. Det skulle med andra ord vara ett byte Mariestad skulle kunna tjäna på. Även Troja skulle kunna vinna på en sådan affär, centrar har man gott om, men man har haft förtvivlat svårt att trycka dit puckarna. Med Blomberg i laget så skulle man få in mellan ½ och 1 extra mål per match in i laget, det kan vara avgörande i jämna matcher.

Taylor Ross, c Kalmar mot Roope Reini, b Karlskrona

Kalmar har centrar så de kan gödsla med dom, men är fortfarande kort om backar. I Roope Reini får de en rörlig och offensivt stark back som skulle passa utmärkt in i deras spel. I gengäld får de offra kanadicken Taylor Ross, en spelskicklig center som kan vara den som kanske kan vara rätt komplement för att få igång Alexander Bergström som än så länge varit en besvikelse.

Pontus Eltonius, mv Nybro mot Alexander Popovic, b Hudiksvall

Pontus Eltonius har fått väldigt begränsat med matcher i Nybro och skulle kunna byta andraspadesrollen mot en förstaspade i topplaget Hudiksvall som intensivt behöver en stabil sista utpost. I gengäld så kan Hudiksvall erbjuda en av alla sina starka rörliga backar, förslagsvis Alexander Popovic som skulle kunna vara precis det Nybro behöver.

Max Kardevall, b Skövde mot Hugo Fagerblom, mv Borås

Skövde hade tänk att ha Robin Wallin som förstekeeper med Fritz Abrahamsson som backup. Men Robin har för andra säsongen i rad missat stora delar av säsongen och frågan är om inte Skövde skulle behöva stärka upp med en målvakt till. Varför inte plocka tillbaka kompetenta Hugo Fagerblom som blivit sidsteppad helt i Borås sedan Konstantin Barulin anlänt? Istället kan Borås få en stabil och bra back i Max Kardewall som skulle kunna vara den defensiva stöttepelare laget så väl behöver.

Fotocred: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar