Så slutar streckkampen i västra ettan!

För en vecka sedan så gav jag en ögonblicksbild av hur allettankampen såg ut då, sedan dess har det faktiskt blivit en del skrällar vilket satt mycket i ett nytt läge. Därför är det dags att ge en ny lägesbeskrivning över hur förutsättningarna kring strecket ser ut nu. I detta inlägg så hamnar fokus på den västra ettan.

5. Mariestad 27 poäng +17 i målskillnad
—————————————————
6. Surahammar 22 poäng -11 i målskillnad

Matcher kvar:

Surahammar

Borlänge (b) = 0 poäng
Lindlöven (h) = 0 poäng
Totalt: 22 poäng

Kommentar: Surahammar har inte levererat alls på bortaplan denna säsong, det är det som gjort att de hamnat på efterkälken. Nu möter de ett Borlänge som visserligen är ojämnt, men på hemmaplan har de i alla fall levererat på en klart högre nivå. Lindlöven har gått ruggigt starkt andra halvan av serien och tycker säkert både det är roligt att få vara ett topplag för en gångs skull och dessutom gärna få en fjäder i hatten med serieseger, så de lär inte gå på halvfart.

Mariestad

Tranås (b) = 1 poäng
Skövde (h) = 3 poäng
Totalt: 31 poäng

Kommentar: Mariestad har haft lätt för Tranås under åren, första mötet vann man komfortabelt. Nu tror jag dock det blir tuffare för dom, men de kniper ändå en poäng för att definitivt säkra allettanplatsen av egen kraft. Sedan följer ett derby som kan sluta lite hur som helst, men Mariestad lär vara ordentligt revanschsugna och just den extra viljan brukar bli avgörande i täta matcher. Mariestad sålunda till allettan.

Lämna ett svar