Så slutar streckkampen i norr!

För en vecka sedan så gav jag en ögonblicksbild av hur allettankampen såg ut då, sedan dess har det faktiskt blivit en del skrällar vilket satt mycket i ett nytt läge. Därför är det dags att ge en ny lägesbeskrivning över hur förutsättningarna kring strecket ser ut nu. I detta inlägg så tänkte jag rikta in mig på norra ettan.

5. Kalix 23 poäng +6 i målskillnad
——————————————–
6. Kiruna IF 22 poäng -26 i målskillnad
7. Teg 19 poäng -9 i målskillnad

Matcher kvar

Teg

Vännäs (b) = 3 poäng
Sundsvall (h) = 3 poäng
Slutar på: 25 poäng

Kommentar: Vännäs ska man bara slå, sedan tror jag att motivation slår klass i sista omgången. Sundsvall är ju redan klara och har inget att spela för medan Teg fortfarande krigar för en alletta.

Kiruna IF

Kiruna AIF (b) = 3 poäng
Kalix (h) = 0 poäng
Slutar på: 24 poäng

Kommentar: Jag tror att det kommer bli en knallhård derbymatch, den sista på man vet inte när. Kiruna AIF har verkligen krigat för klubbmärket på slutet med tre raka segrar, men sannolikheten för att flera av AIF-spelarna ska spela för IF efter jul är överhängande, och att då spela ner sitt eget lag (IF) till en våretta när man istället kan få chansen att spela i en alletta vid förlust tror jag får dem att kanske inte ge riktigt 100% i varje kampmoment. I Kalixmatchen så är det då en ren vinna eller försvinna-fajt, och där vann Kalix deras första möte med hela 9-1, så ett visst mentalt övertag kan man säkert ha.

Kalix

Piteå (b) = 0 poäng
Kiruna IF (b) = 3 poäng
Slutar på: 25 poäng

Kommentar: Piteå har inte slagit av på tempot och blir svårslagna. Men i den helt avgörande matchen mot Kiruna IF så har Kalix ändå rutinen och spetsen som krävs för att ta trean och därmed så blir det dom som får spela allettan efter jul.

Lämna ett svar