Spänningen lever i syd, säsongens Rembrandt och två lag i kampen om en plats i norr

Det bjöds på en hel del blandat och gott i dagens omgång, häng på så ger jag er lite från varje.

Norra

Kiruna IF-Sundsvall 0-4

Det var Sundsvall som vann sexpoängsmatchen mot Kiruna IF och därmed kan de börja planera för resor till lag som Väsby och Lindlöven. För nu är allettanplatsen säkrad också i teorin, medan den för Kiruna IF:s del fortfarande är oviss. Mycket talar för att den sista hemmamatchen i sista omgången mot Kalix blir helt avgörande för vilket av de båda lagen som kommer nypa den sista allettanplatsen.

Teg-Kiruna AIF 2-3

Kiruna AIF har verkligen visat på en enorm moral när man idag vann med 2-3 trots att laget upplöses om en vecka. Det var lagets tredje raka fullpoängare sedan det negativa beskedet, innan dess hade man inte en enda. Snacka om att falla med flaggan i topp, all heder till AIF-spelarna! För Teg sved förlusten givetvis, nu måste man vinna båda sina sista matcher samtidigt som alla resultat måste gå med laget för att man ska slippa spela vårettan efter jul.

Kalix-Hudiksvall 0-5

Hudiksvall är i storform och avfärdade bekvämt Kalix med 5-0 på bortaplan. Det verkar som man fått ordning på spelet till slut, och de andra allettanlagen lär få se upp med Hudiksvall.

Örnsköldsvik-Boden 5-6

Årets mest dråpliga mål måste ha kommit i matchen mellan Örnsköldsvik och Boden. I ställningen 1-1 så kommer nämligen denna närmast obegripliga målvaktstavla.

Klipp från hockeyettan play.

Med såna mål i baken så är det givetvis svårt att vinna, men Örnsköldsvik gav faktiskt Boden fullt upp och förlorade till slut bara med uddamålet, 5-6

Västra

Dalen-Mariestad 5-2

Elva tvåor håller det givetvis inte att dra på sig när man möter en serieledare. Det var också utvisningarna som fällde Mariestad, tre mål i boxplay utgjorde skillnaden lagen emellan i en match där domare Werner kom att bli något av en huvudperson. I och med segern så behåller Dalen serieledningen medan Mariestad ännu inte är helt klara för en alletta.

Linden-Tranås 0-5

Tranås rivstartade matchen och hade 5-0 redan efter första perioden. Sedan var givetvis matchen körd och Tranås kunde bekvämt spela hem matchen.

Forshaga-Skövde 2-3

Det stod 2-2 med minuten kvar, då väljer Forshagas tränare Tim Tivest förvånansvärt nog att ta ut målvakten och chansa med en extra utespelare. Det straffade sig naturligtvis och därmed kunde Skövde avgå med segern efter målet i tom bur.

Borlänge-Lindlöven 2-6

Lindlöven fortsätter att imponera. Idag slog man normalt rätt hemmastarka Borlänge med klara 6-2, och även om de två sista målen kom i tom kasse så är det starkt. Lindlöven är nu bara ett plusmål från serieledning, vem hade trott det inför säsongen?

Östra

Enköping-Hanviken 2-3

Hanviken låg under, men lyckades till slut ändå vända och vinna i den viktiga matchen mot Enköping. Detta var Enköpings sjunde förlust på åtta hemmamatcher. Hanviken ligger därmed på rätt sida strecket med två omgångar kvar, men marginalen ner är knapp så det går inte ropa hej ännu.

Wings-Nyköping 1-3

Nyköping vann sexpoängsmatchen mot Wings med 3-1 efter att ha avgjort i tom kasse. Det var Wings som höll i taktpinnen, men Daniel Fahlström stod för en jättematch och gjorde att Nyköping kunde skaffa sig ett gyllene läge att nå en alletta då man har fyra poäng ner med två matcher kvar att spela.

Vallentuna-Segeltorp 5-4

Vallentuna såg ut att ha försatt sina allettanchanser då man låg under med 4-0 med en minut kvar av den andra perioden. Så långt hade Segeltorp varit väldigt effektiva medan Vallentuna radat upp missar på lägen som såg mer eller mindre ut som givna mål, främst tack vare en storspelande Carl Malmqvist. Men när första målet väl kom i slutminuten av den andra perioden så blev det ketchupeffekt och med fyra mål i sista perioden så hade Vallentuna vänt och därmed räddat kvar sina chanser att få spela allettan.

Strömsbro-Väsby 6-3

Det tog 14 matcher innan Väsbys första förlust kom, men efter det så står man nu på två raka. Idag var det Strömsbro som hade den hetaste viljan och mer att kriga för, då man i och med 6-3-segern nu bara är en poäng från Hanviken på den sista allettanplatsen. Och det trots att man sumpade detta gyllene dubbelläge.

Klipp från hockeyettan play.

Södra

Krif-Borås 2-4

Borås räddar kvar spänningen i den södra ettan genom att besegra Krif med 4-2 på bortaplan. Laget låg under med 2-1 en bit in i den andra perioden, men tre raka mål gjorde att Borås kunde plocka in poäng på Halmstad och Nybro närmast ovanför allettanstrecket. Nu ligger man bara fyra poäng bakom med två omgångar kvar, och man har kvar att möta Nybro i sista omgången. Så än är det inte kört!

Halmstad-Nybro 1-0 e sd

Nybro förlorade för första gången under Pekka Virtas ledning. I en otroligt tajt och målsnål tillställning så var det till slut Halmstad som drog det längsta strået med matchens enda mål efter drygt 64 mållösa minuter. Nybro inte bara förlorade, deras målvakt Robin Johansson skadade sig dessutom med fem minuter kvar av den första perioden och ersattes av Pontus Eltonius. Han visade dock att han också är en bra målvakt, precis som Jacob Crespin gjorde, och det var snarare bra målvaktsspel än dåligt med målchanser som gjorde att matchen länge var mållös. Till slut så kunde dock Tommy Lee avgöra med sitt första mål i Halmstadströjan och säkra segern till Halmstad. Båda lagen behöver dock ytterligare tre poäng för att definitivt säkra allettanplatsen.

Karlskrona-Vimmerby 4-0

Karlskrona fortsätter imponera och vann idag med klara 4-0 mot ett Vimmerby som annars varit på väg upp formmässigt. Det var enligt rapporter inget snack om saken, utan Karlskrona dominerade matchen och vann rättvist.

Tyringe-Kalmar 0-4

Kalmar hade inga problem att avfärda tabelljumbon Tyringe på bortaplan med 4-0. Kalmar dominerade matchen med eftertryck och segern var aldrig i fara. Därmed hänger Kalmar på Karlskrona i toppen av tabellen.

Troja-Mörrum 5-0

Mörrums ras fortsätter. Denna gång så stannade förlustsiffrorna vid 5-0 mot tabelltrean Troja som därmed säkrade sin allettanbiljett.

Lämna ett svar