Vilka lag går till vilken alletta/våretta?

Det har varit rätt många som kontaktat mig de senaste dagarna och frågat vilka lag som kommer spela i vilken alletta/våretta. Att de fem första lagen i norr respektive södra ettan går till norra respektive södra allettan är ju givet. Men placeringen av lagen i den östa och västra ettan avgörs ju av hur pass långt norrut de ligger, Därför satte jag mig och kartlade exakt vilka koordinater som lagen i den östra har och placerade dem sedan in i en lista från nordligast till sydligast. Här är den listan:

Vad kan vi då dra för slutsatser av detta?

Jo att till den södra allettan går Visby, Dalen, Tranås, Skövde och Mariestad (om inte Surahammar mirakulöst går om Mariestad).

Till den södra vårettan är det klart att Huddinge, Segeltorp och Linden går, det är ju redan klart att de inte spelar allettan. VIlka som tar de två sista platserna beror dock på hur det går i allettanstriden. Just nu ligger Nyköping, Hanviken och Wings på dom och håller det i sig så kommer Vallentuna och Köping få spela den södra vårettan, men det kan också bli Nyköping och Hanviken om de missar topp 5.

Till den norra allettan så kan vi räkna in Väsby och Lindlöven, men i övrigt så beror det på vilka som kommer topp 5 i den östra ettan. Just nu så är det Nyköping, Hanviken och Wings som får spela där.

Till den norra vårettan, kan vi definitivt räkna in Borlänge, men i övrigt så är det än så länge öppet. Om östra ettan slutar som just nu så blir det Strömsbro, Surahammar, Enköping och Forshaga som får spela i norr.

Lämna ett svar