Inför dagens 17 matcher!

Idag greppar jag stort och skriver lite kort inför samtliga dagens 17 matcher.

NORRA

Kiruna IF-Sundsvall

Spännande streckmatch i den norra ettan. Sundsvall har bäst utgångsläge av de båda, det räcker i princip med en seger de sista tre matcherna för deras del. Men förlorar de dagens match så har de Hudiksvall i nästa omgång, en match de lär få svårt att vinna och då blir en seger mot Teg i sista omgången ett måste. Det finns lättare uppgifter att ta sig an i en vinna eller försvinna-match. Därför lär man gå all in i denna match. Kiruna IF tappade allettanplatsen man hade senast då man förlorade mot tuffa Hudiksvall, därför bör de vinna dagens match för att ha en bra chans att nå en alletta.

Kalix-Hudiksvall

Kalix lyckades ta en viktig seger mot Sundsvall igår och har nu klättrat upp på den viktiga femteplatsen. Nu väntar dock Hudiksvall som har fem raka trepoängare bakom sig och förhandsfavoriterna verkar ha börjat hitta mer rätt på slutet. Det ska mycket till för att Kalix ska kunna plocka poäng här.

Teg-Kiruna AIF

Teg har smugit i bakgrunden lite, men faktum är att de har ett bra slagläge. Idag så får de ses som klara favoriter mot jumbon Kiruna AIF. Men ett varningens finger ska höjas för bortalaget, sedan laget fick besked om att de ska läggas ner så har man tagit säsongens två första segrar, snacka om att inte vika ner sig! Motivationen lär dock vara högre hos Teg, som vid seger kan skaffa sig ett ypperligt läge inför avslutningen.

Örnsköldsvik-Boden

Tabellnian mot tabelltvåan. Inget av lagen har mer än äran att spela för, men Boden vill säkert skaffa sig en vinnande trend inför kommande serie och får ses som klara favoriter.

ÖSTRA

Enköping-Hanviken

Enköping har haft en nedåtgående trend och jag har svårt att se att de ska kunna rå på Hanviken. Hanviken lär bara rejält laddade för att försvara sin femteplats i den stenhårda streckstriden i den östra ettan. Såväl Strömsbro som Vallentuna flåsar Hanviken i nacken så varje poängtapp kan bli ödesdigert.

Wings-Nyköping

Vinnaren säkrar en plats i allettan, så snacka om viktig match! Wings är ett starkt hemmalag och är dessutom formstarka, så de får ses som favoriter. Samtidigt så är Nyköping absolut inte ofarliga, de har ett mer konsekvent spel och vassare spetsar, och Wings brukar av tradition ha svårt för Nyköping, så inget resultat skulle förvåna.

Vallentuna-Segeltorp

För Vallentuna finns det bara måstematcher nu på slutet. Seger idag är definitivt ett måste, annars kan man vinka hejdå till allettanspel. Men nog får man ses som favoriter mot jumbon Segeltorp, man är det klart bättre laget på papperet och har en hyfsat god form.

Strömsbro-Väsby

Väsby förlorade sin första match för säsongen senast mot ett Huddinge som verkar ha vaknat till liv i grundseriens elfte timme. Kan det bli ett wake up call för Väsby, som sett lite mätt ut i matcherna innan med? Annars tar Strömsbro mer än gärna emot poäng i dagens match, för de är i desperat behov av varje poäng de kan erbjudas i kampen om allettanplatsen.

VÄSTRA

Dalen-Mariestad

Toppmöte i den västra ettan. Visserligen ettan mot femman, men det skiljer bara tre poäng lagen emellan och Mariestad har klart bättre målskillnad, så Mariestad kan gå om vid seger. Gör man det så säkrar man också i teorin allettanplatsen, man behöver nämligen bara två poäng (i praktiken en) till för att göra det. Lagen har mötts många gånger under åren och det brukar bli stenhårda och jämna matcher med mycket fysik. Ska ni som neutral kolla på en match idag så är det denna som lär bjuda på mest hockey för pengarna.

Linden-Tranås

Tranås blev i och med Surahammars förlust igår definitivt klara för allettan. Hur reagerar man på det är frågan? Släpper man ner axlarna och bara kör, eller tappar man skärpan? Linden är ingen enkel motståndare så de behöver vara på plats för att vinna.

Forshaga-Skövde

Forshagas allettanchanser försvann efter förlusten senast mot Surahammar, men jag tror inte att man kommer slå av på takten utan ha ambitionen att försöka få till en bra avslutning på grundserien. Skövde förlorade också senast, mot Dalen, och lär vara revanschsugna, trots att man inte har mer än äran att spela för.

Borlänge-Lindlöven

Lindlövens fina segersvit med sju raka segrar sprack senast mot Tranås. Nu möter man ett hemmastarkt Borlänge, kan serietvåan börja på en ny segersvit eller kan Borlänge vinna också lagens andra möte för säsongen?

SÖDRA

Krif-Borås

Borås har fortfarande en teoretisk chans till allettanspel, men i och med Halmstads seger mot Troja senast så lär det bli svårt att hämta in de fem poäng man nu ligger bakom. Men givetvis lär man i alla fall ge det chansen och då ska Krif under nye tränaren Mikael Tisell avfärdas, en inte helt enkel uppgift.

Halmstad-Nybro

Ett VÄLDIGT intressant möte. Vinnaren i denna match kan börja planera för en alletta, medan förloraren har en del jobb kvar att göra. Halmstad imponerade senast i segern mot Troja, och Nybro kommer från en överkörning av Mörrum, så det är två lag med självförtroende som möts. Jag tror på en jämn och välspelad match som kan sluta lite hur som helst.

Karlskrona-Vimmerby

Serieledarna Karlskrona mot formstarka Vimmerby. Hade det varit för några omgångar sedan så hade Karlskrona varit klara favoriter, men Vimmerby har spottat upp sig rejält det sista och är definitivt inget lag man avfärdar enkelt. Laget går mer och mer mot 60-minuterinsatser, tidigare så hade man djupa dippar under matcherna, och Karlskrona lär få jobba hårt för poängen. Med det sagt så får hemmalaget ändå ses som favoriter med tanke på att de är än starkare formmässigt.

Tyringe-Kalmar

Kalmar åker till tabelljumbon Tyringe för att försöka plocka poäng i jakten på serieledningen. Det har man goda förutsättningar för att lyckas med, Tyringe har fyra raka förluster och har framför allt svårt att göra mål. Något Kalmar definitivt inte har, med 57 kassar är man seriens målgladaste lag.

Troja-Mörrum

Troja har varit rätt formsvaga på slutet, men nu har man chansen att hitta upp på vinnarspåret igen, för nu möter man ett Mörrum i fritt fall. Laget har tre tvåsiffriga förluster på slutet och har vikt ner sig fullständigt sedan det stod klart att laget har ekonomiska problem.

Fotocred: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar