Så slutar streckstriden i östra ettan

För en vecka sedan så gav jag en ögonblicksbild av hur allettankampen såg ut då, sedan dess har det faktiskt blivit en del skrällar vilket satt mycket i ett nytt läge. Därför är det dags att ge en ny lägesbeskrivning över hur förutsättningarna kring strecket ser ut nu. Turen har nu kommit till den östra ettan.

3. Nyköping 28 poäng +8 i målskillnad
4. Wings 25 poäng +10 i målskillnad
5. Hanviken 25 poäng +5 i målskillnad
—————————————————
6. Strömsbro 24 poäng +1 i målskillnad
7. Vallentuna 22 poäng -9 i målskillnad

Matcher kvar

Vallentuna

Väsby (b) = 0 poäng
Strömsbro (h) = 0 poäng

Slutar på: 22 poäng

Kommentar: Väsby borta är den tuffaste uppgiften i serien, och även om Väsby vacklat på slutet så har jag svårt att se att de kommer acceptera tre förluster i rad. I och med den förlusten så lär chansen vara körd för Vallentuna och då orkar man inte rå på ett tokladdat Strömsbro som spelar för allettan.

Strömsbro

Wings (h) = 3 poäng
Vallentuna (b) = 3 poäng

Slutar på: 30 poäng

Kommentar: Jag vågar påstå att matchen Wings-Strömsbro kommer avgöra vilket av dessa båda lag som tar den sista allettanplatsen. Då går jag på gamla erfarenheter och då Wings brukar vika ner sig i avgörande matcher så blir det dom som går förlorande ur den striden. Sedan kommer Strömsbro definitivt säkra platsen via en seger mot vid det laget avsågade Vallentuna.

Hanviken

Huddinge (b) = 0 poäng
Segeltorp (h) = 3 poäng

Slutar på: 28 poäng

Kommentar: Avslutar med två derbyn, varav de förlorar det första mot ett Huddinge som helt plötsligt hittat rätt med segrar mot såväl Väsby som Visby i ryggen. Mot Torpet får de dock en ny chans att bärga allettanplatsen och den tar man.

Wings

Strömsbro (b) = 0 poäng

Väsby (h) = 0 poäng

Kommentar: Som jag skrev om Strömsbro så lutar det tyvärr åt förlust mot Strömsbro, och sedan rår man inte heller på Väsby och det blir därmed en snöplig sjätteplats för Wings.

Nyköping

Enköping (h) = 3 poäng
Visby (b) = 0 poäng

Slutar på: 31 poäng

Kommentar: Vinner mot avsågade Enköping och säkrar därmed allettanplatsen, sedan orkar man inte ladda om mot Visby.

Sluttabell:

3. Nyköping 31 poäng
4. Strömsbro 30 poäng
5. Hanviken 28 poäng
——————————–

6. Wings 25 poäng
7-8. Vallentuna 22 poäng

Lämna ett svar