Streckstrid i norr och viktigt i väst

Idag kan vi avnjuta fyra matcher i hockeyettan, tre i norr och en i väst.

Kalix-Sundsvall

Sexpoängsmatch vid strecket. Sexan Kalix måste mer eller mindre vinna för att hålla hoppet om allettan vid liv, medan Sundsvall definitivt kan säkra sin allettanplats vid seger. Kalix har varit starka på hemmaplan hela säsongen och behöver fortsätta på det spåret mot ett bra Sundsvall.

Kiruna IF-Hudiksvall

Vill Kiruna IF fortsätta ha allt i egna händer så ska man helst vinna detta, annars måste man lita på att Sundsvall vinner mot Kalix. Men det lär bli tufft, Hudiksvall har tagit poäng i samtliga matcher och kan vid seger gå upp i serieledning trots att man har en match färre spelad än Boden.

Örnsköldsvik-Kiruna AIF

Örnsköldsvik har steppat upp lite på slutet och vill säkert avsluta säsongen snyggt. Nu möter man ett Kiruna AIF som vet om att de inte är ett lag längre om en dryg vecka. Hur orkar de ladda om då? AIF har dessutom blivit av med sin poängkung Markus Runnkvist till lokalrivalen, så det vore starkt om de kan ta hem en seger här.

Surahammar-Köping

Surahammar har fortfarande chans på allettan, men då MÅSTE det bli tre poäng mot jumbon Köping. Och visst bör ett hemmastarkt Surahammar fixa det, men Köping är bättre än vad poängen indikerar, så det lär krävas fullt fokus från hemmalaget.

Lämna ett svar