Vilka lag går till allettan från den östra ettan?

Den östra ettan är den klart jämnaste runt strecken, där det är fem lag som slåss tre platser. Väsby och Visby är klara, och Nyköping har ett klart grepp om en med, men kan inte andas ut ännu. Även Wings, Strömsbro, Tyresö/Hanviken och Vallentuna lär vilja ha ett ord med i laget. Så här ser streckstriden ut just nu:

3. Nyköping 25 poäng +9 i målskillnad
4. Wings 22 poäng +9 i målskillnad
5. Strömsbro 21 poäng -2 i målskillnad
———————————————-
6. Hanviken 19 poäng +1 i målskillnad
7. Vallentuna 19 poäng -7 i målskillnad

Spelprogram kvar:

Nyköping

Hanviken (b)
Wings (b)
Enköping (h)
Visby (b)

Kommentar: Jag skulle tro att det räcker med tre poäng till för att säkra en allettanplats, och man har bland annat Enköping kvar hemma som man bör vinna. Men man är inte bara inblandad i striden för egen del, man har också makten att plocka poäng av andra allettanjagande lag, som Hanviken och Wings. Har sex poäng till godo och bör fixa detta.

Wings

Vallentuna (h)
Nyköping (h)
Strömsbro (b)
Väsby (h)

Kommentar: Möter tre av lagen som är inblandade i streckstriden, och vinner man nästa match hemma mot Vallentuna så har man skaffat sig ett gyllene läge för att spela allettan efter jul. Dock tuff sista uppgift mot Väsby, så man bör försöka greja biffen innan dess. Har tre poäng och målskillnad till godo, så mycket talar för Wings till en alletta.

Strömsbro

Väsby (h)
Wings (h)
Vallentuna (b)

Kommentar: Har bara tre matcher kvar, varav den ena mot tuffa Väsby. Lär behöva vinna mot både Wings och Vallentuna för att ha chans att hamna över strecket.

Hanviken

Nyköping (h)
Enköping (b)
Huddinge (b)
Segeltorp (h)

Kommentar: Har enklast spelschema kvar av samtliga lag. Den tuffaste nöten är Nyköping, men kan man vinna den så har man sedan de tre bottenlagen kvar, och då tror jag man fixar det.

Vallentuna

Wings (b)
Segeltorp (h)
Väsby (b)
Strömsbro (h)

Kommentar: Väsby lär bli för svårt, men har en realistisk chans att vinna de andra tre, dels mot jumbon Segeltorp, dels mot konkurrenterna Wings och Strömsbro. Nyckeln för Vallentuna är att man vinner nästa match mot Wings, lyckas man med det så lever hoppet, annars ser det tufft ut.

Chans till allettan:
Nyköping – 98%
Wings – 85%
Strömsbro – 12%
Hanviken – 70%
Vallentuna – 35%

Lämna ett svar