Vilka lag går till allettan från den västra ettan?

I den västra ettan återstår endast fyra matcher för samtliga lag och det börjar bli dags att försöka sia om vilka lag som går till allettan när dessa fyra spelats. Lindlöven, Skövde och Dalenm är kanske inte klara i teorin ännu, men i praktiken så är de det. Även Tranås och Mariestad liggar bra till, men de kan inte slå sig till ro helt ännu, utan några pinnar till lär de behöva för att hålla undan för jagande Surahammar och Forshaga. Så här är läget för dom!

4. Tranås 26 poäng +22 i målskillnad
5. Mariestad 24 poäng +17 i målskillnad
—————————————————-
6. Surahammar 19 poäng -12 i målskillnad
7. Forshaga 18 poäng -3 i målskillnad

Matcher kvar att spela

Tranås

Lindlöven (h)
Linden (b)
Mariestad (h)
Dalen (b)

Kommentar: Det lär räcka med tre poäng till för att definitivt säkra allettanplatsen. De har dock ett tufft program kvar och bäst chans till seger lär vara mot Linden. Linden är dock starka hemma så det är inga givna poäng. Men kan givetvis också hoppas på att konkurrenterna inte plockar poäng på löpande band.

Mariestad

Köping (h)
Dalen (b)
Tranås (b)
Skövde (h)

Kommentar: Det kan räcka med tre poäng imorgon för Mariestad mot jumbon Köping för att ta hem de poäng som behövs. Om det behövs ytterligare poäng så har man tre matcher till, men mot topplag, så man kan inte gå ner sig.

Surahammar

Forshaga (h)
Köping (h)
Borlänge (b)
Lindlöven (h)

Kommentar: Har till att börja med en nyckelmatch imorgon mot formstarka Forshaga. En seger där är ett måste. Sedan har man en överkomlig uppgift mot Köping och sedan behöver man vinna minst en, kanske till och med båda, de två återstående matcherna mot hemmastarka Borlänge och serieledande Lindlöven. Tufft.

Forshaga

Surahammar (b)
Skövde (h)
Lindlöven (b)
Borlänge (h)

Kommentar: Har bara tuffa matcher kvar, men måste antagligen vinna allt. Nästa match mot Surahammar kommer vara en nyckelmatch, vinner man den så lever hoppet.

Chans att spela allettan:

Tranås – 99%
Mariestad – 85%
Surahammar – 10%
Forshaga – 6%

Lämna ett svar