Vem tar hem streckstriden i norr?

Serierna börjar närma sig slutet och det är inte många matcher kvar om man vill förbättra sin tabellposition. Allra mest gäller detta givetvis streckstriden runt allettanstrecket, för lagen inblandade i den kan varje återstående match bli avgörande för om man ska få möjlighet att spela i finrummet. I en serie inlägg så tänkte jag nu gå igenom det återstående spelprogrammet för lagen, för att på så sätt försöka utröna vilket av lagen som egentligen ligger bäst till inför slutspurten. Idag börjar jag med den norra ettan, där det i praktiken är två lag som slåss om den sista platsen.

Norra streckstriden

5. Kiruna IF 22 poäng -13 i målskillnad

—————————————————

6. Kalix 21 poäng +10 i målskillnad

Matcher kvar

Kiruna IF

Piteå (b)

Hudiksvall (b)

Sundsvall (h)

Kiruna AIF (b)

Kalix (h)

Kalix

Sundsvall (h)

Hudiksvall (h)

Piteå (b)

Kiruna IF (b)

Som ni kan se så har Kiruna IF och Kalix samma motstånd, med tillägget att Kiruna IF dessutom har kvar att möta jumbon och lokalrivalen Kiruna AIF, en match de får ses som klara favoriter i. I övrigt är det idel topplag kvar att möta för de båda lagen, och för att Kalix ska ha en möjlighet att gå om så lär de inte bara behöva vinna sista matchen i serien då de båda möts, utan dessutom ta en poäng mer i sina tre möten med topplagena än vad IF mäktar med. Det är med andra ord klar fördel för Kiruna IF just nu.

Chans att gå till allettan: Kiruna IF 75%-Kalix 25%

Lämna ett svar