Flopplaget fortsätter förlora

Huddinge är den stora floppen i hockeyettan. Laget har varit ett topplag i den östra ettan i många, många år, men denna säsong så är man ett bottenlag. För trots att man har ett bra lag på papperet så ligger man ändå i botten och chansen till allettanplats försvann definitivt i och med dagens förlust mot Nyköping med 3-2 (1-0,1-2,1-0).

Jag ska erkänna att jag missade den andra perioden, så denna analys bygger på period ett och tre. Och de skiljde sig rätt väsenskilt åt. För det Huddinge presterade i den första perioden var nog det sämsta jag sett ett Huddingelag prestera. Man vann inga kamper, man slog knappt ett pass rätt, anfallen var räknade på ena handens tumme, och försvarsspelet var minst sagt undermåligt. Jag saknade idéer och linjer i Huddinges spel. Att Nyköping bara ledde med 1-0 så långt var underligt.

Den andra perioden måste ha sett bättre ut, för den vann ändå Huddinge med 2-1 och skotten var betydligt jämnare än de 19-3 som Nyköping vann skotten i den första perioden med. Lyftet spelmässigt syntes också i den tredje perioden. Man vann betydligt fler kamper, passen satt bättre och man hade ett klart spelövertag stora delar av perioden. Man hade också skott i ribban och stolpen, så man var nära. Problemet var dock att spelet i egen zon inte såg så mycket bättre ut: Man blev alldeles för mycket pucktittare i egen zon. Så fort Nyköping var i anfallszon var det farligt. Nyköpingsspelarna kunde åka runt bakom ryggarna på passiva Huddingespelare som de ville, även om Huddinge hade hela laget samlat. Det var också så matchavgörande 3-2-målet föll: Isak Dahlin fick stå helt ensam fri vid bortre stolpe medan hela Huddingelaget stod och tittade på pucken.

Nej redan den 10/10 slog jag detta inlägg så slog jag fast att något är allvarligt fel i Huddinge denna säsong och det finns ingen anledning till att revidera det. Jag saknar linjer, jag saknar struktur. Huddinges sportchef valde att byta spelare i truppen och bland annat plocka in bröderna Ahlström. Frågan är om det inte hade varit bättre att byta på tränarpositionen istället.

Nyköping då? Jo de kan nog nå en alletta. Jag tycker de hade det Huddinge saknar, en tydlighet kring hur de ska spela. Varje spelare visste sin uppgift och gjorde den så gott de kunde. Då brukar det i slutändan innebära bra saker, och idag innebar det tre nya poäng in och ett bra utgångsläge med fyra matcher kvar att spela.