Huddinge under luppen

Jag konstaterade i förmiddagens inlägg bland annat att Huddinge går kräftgång. Storlaget i öst som abonnerat på tätpositionerna i den östra ettan i många, många år, har på de tre första matcherna bara skrapat ihop en poäng. Jag bestämde mig för att granska gårdagens debacle mot Strömsbro, ett lag man historiskt sett har stor plusstatistik på men som man igår förlorade med 3-5 emot. Vad hände egentligen, var skaver det för ”talangfabriken”?

Här är några stolpar på min analys av vad som brister:

* De spelar alldeles för svårt! Långa passningar mot spelare som är ensamma, crosspassningar mot checkande motståndare som är på väg framåt in i puckbanan, överlag sökande efter de avgörande passningarna. Det gav ingen fart i anfallsspelet, felpassningarna var alldeles för många. Eller som den utmärkte kommentatorn Claes Ihlman så träffande uttryckte det: ”Det känns som att pucken hela tiden är på väg åt ett annat håll än vad spelarna är.” Det fåtal gånger man spelade enkla pass på spelare i fart så kom också anfallen och lägena.

* Man vinner ingen dueller framför motståndarmålet! Visst försöker man vara på plats, men när pucken väl ramlar ner så är man inte på tå och hugger. Jag tror knappt de fick slag en enda retur på hela matchen. Här måste man visa en betydligt bättre krigarinställning.

* Man dräller för mycket på offensiv blå! Hade Boistränaren Andreas Appelgren tränat laget hade de fått en avhyvling jäms med fotknölarna. Man FÅR inte tappa puckar gång på gång på offensiv blå. Antingen tar man in den med kontroll, och då helst längs med kanterna så inte brytningarna kommer i mitten. Eller så får man dumpa pucken och återerövra den. Man kan inte försöka dribbla mot samlat försvar rakt framifrån utan understöd.

* Man släpper för mycket spelvändningar! Tack vare pucktapp i fel lägen och chansstötningar framåt, så släppte man spelvändning på spelvändning, något som Strömsbro tacksamt tog emot. Huddinge måste vara mer rädda om pucken, hålla den framför sig, och framför allt inte chansbryta när det är 50/50-puckar.

Se där, man kanske skulle bli hockeytränare ändå?! 😉

Lämna ett svar