Toppmatcher och streckstrider

Idag spelas det hela sexton matcher, men jag har valt att fokusera på matcherna mellan topplag och streckstridsmatcher.

Kiruna AIF-Kalix

Det är kris både sportsligt och ekonomiskt i Kiruna AIF just nu. Igår gick klubben ut med tiggarbrev till fans och sponsorer och sa att fortsättningen av säsongen var i fara om man inte fick stöd, och det är givetvis tråkigt och vi hoppas att det finns tillräckligt många med stora AIF-hjärtan så klubben kan räddas. På isen har de också det tufft, men nu har de i alla fall en härlig utmaning när de kan lägga krokben för Kalix planer att ta sig upp på en allettanplats. Frågan är dock om man vill det, för laget Kalix jagar närmast är ju AIF:s rival Kiruna IF, som bara har en poäng till godo på Kalix. Skämt åsido, självklart jagar AIF sina första poäng i seriespelet, men Kalix är lite på g så de lär bli svårslagna.

Hanviken-Strömsbro

Femman Strömsbro åker till sexan Hanviken för en klassisk streckmatch. Just nu skiljer det tre poäng mellan lagen till Strömsbros fördel, så alla förstår givetvis vilken viktig match detta är. Vid Hanvikenvinst är de ifatt med en match mindre spelad, men vinner Strömsbro har de nio poäng till godo, Med tanke på att Hanviken bara har fem matcher kvar att spela efter dagens omgång så lär det bli svårt att hämta ikapp. Så lite av vinna eller försvinna för Hanviken.

Enköping-Vallentuna

Enköping är visserligen avhängda, men de kan förstöra för Vallentuna som just nu bara är tre poäng ifrån femman Strömsbro. Det tänker givetvis inte Vallentuna tillåta, utan förstärkta med hemvändande Marcus Andersson så lär de göra allt för att ta den viktiga trepoängaren.

Nyköping-Väsby

Nyköping har gått imponerande starkt och har via sex raka segrar gått ifrån en bottenplacering till en tredjeplats med fem poäng ner till sexan. Frågan är dock om inte sviten bryts nu, för Väsby har idel segrar i bagaget så här långt. Vid förlust så kan Nyköping vara inblandade i streckstriden igen, så de lär göra allt för att bräcka Väsbys förlustnolla.

Mariestad-Borlänge

Mariestad förlorade överraskande senast mot Forshaga trots ett stort spelövertag. Det gör att man nu bara har fyra poäng ner till sexan Surahammar, och fem till dagens motståndare Borlänge på en sjundeplats. Det är med andra ord viktiga poäng på spel för båda lagen, Borlänges allettanchans kan nästan sägas vara helt borta vid förlust, men vid seger så tajtar det ihop sig rejält kring strecket.

Linden-Surahammar

Sexan Surahammar har en klurig bortamatch mot Linden, dels för att Linden är bra, dels för att Surahammar är förvånansvärt svaga på bortaplan. Man har endast tagit tre poäng på sex spelade matcher och det MÅSTE det bli ändring på om man ska kunna ta in de fyra poängen som skiljer upp till femman Mariestad och fyran Tranås. Linden å sin sida har en minimal chans att fortfarande utmana om en allettanplats då man ”bara” är sex poäng bakom, men då måste det bli en seger här.

Nybro-Kalmar

Toppmötet och derbyt i östra Småland är det alltid extra hausse kring, men det är än större intresse kring matchen denna gång. Nybro kommer ju från en svit med fyra raka förluster följt av tränarbyte. Ut med defensivt tänkande Mikael Tisell, in med ytterst välmeriterade och offensivt lagde Pekka Virta. Vad innebär det för laget? Får de en boost direkt, eller blir det kaos nu med två spelidéer som krockar? Det ska bli spännande att se.

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Halmstad-Karlskrona

Halmstad fortsätter leverera och är nu på en fin fjärdeplats, bara fyra poäng bakom serieledande Karlskrona. Det är med andra ord ett riktigt toppmöte där det ska bli intressant att se om Halmstad ska lyckas besegra också topplagen. De vinner ofta mot lagen längre ner, men har haft svårare för de tuffare motstånden. Kan de bevisa annat nu?

Lämna ett svar