Åtta vassa värvningar

Det verkar som att det börjat lossna lite på spelarmarknade, för flera lag i hockeyettan har gjort bra värvningar det sista. Då det gått nästan tre veckor sedan jag gjorde min senaste genomgång av nya spelare till ettan så är det väl hög tid att göra en ny. Här är de mest spännande värvningarna sedan den 3/11.

David Thompson, f till Vimmerby från Wichita Thunder

Vimmerby har gått kräftgång och har därför sökt något att injicera truppbygget med ett tag. Valet förll på kanadensaren David Thompson, som har bra stats från collegeligan Usports som är en bra liga, men han har också spelat i ECHL, en amerikansk proffsliga. Han bör hålla en hög klass, men har ännu inte fått alla papper klara så än har vi inte fått njuta av hans konster.

Anton Tano, f till Kiruna IF från ej spelat

Anton Tano är en klassforward som valde att lägga skridskorna på hyllan efter görra säsongen då läkarstudierna satte stopp för vidare satsning. Men nu var tempot i studierna lättare och då passade han på att återvända och göra några matcher i Kiruna IF. Och snacka om att färga direkt: Två matcher har inneburit 2*2 mål och han har varit vital för att Kiruna IF ska ha hittat formen igen med två raka segrar efter en tidigare formdipp. Kan bli avgörande för om laget ska nå en alletta.

Sebastian Kaijser, f till Sundsvall från Ferencvarosi

Bodens stora poängkung för ett par säsonger sedan återvänder nu till norrettan. Sundsvall, som gått överraskande starkt, blir därmed än starkare och nu får de gälla som favoriter att ro hem en av allettanplatserna. Dock har vi ännu inte fått se Kaijser beträda isen, men imorgon kanske?

Oscar och Victor Ahlström, f till Huddinge från Fiemme

Dessa båda herrar har redan fått en liten hyllningsartikel, men kort och gott två klassvärvningar som gjorde tre mål tillsammans redan i första matchen, varav det ena i matchens sista sekund var matchavgörande. Med dom i laget blir Huddinge en klass bättre.

Joonas Sillanpää, b till Visby från inget lag

Han må inte se mycket ut i ep-världen, men vis av erfarenhet så kommer det säklert vara e riktigt bra värvning. För André Lundholm i Visby brukar lyckas med sina finska nyförvärv, och här kan han mycket väl ha fått det han jagat: En defensiv och elak backtyp som kan städa framför egen kasse. Visby har blivit för snällt.

Jacob Sundin, c till Piteå från Vimmerby

Han må ha blivit en flopp i Vimmerby, men visst finns det potential! Det visade han under junioråren då han kom nia i J20 nationells poängliga och fick chansen totalt 10 matcher i SHL med Luleå. Frågan är om han får en passande roll i ett stjärnfyllt Piteå forwardsmässigt.

Nils Thomasson, c/f till Boden från Tingsryd

Var en supertalang som gjorde 19 poäng på 38 matcher i allsvenska Mora för två säsonger sedan. Denna säsong har det visserligen gått trögt, men rollen har heller inte varit hans bästa och nu när han tar ny sats i ettan så kommer det säkert bli en riktigt vass värvning.

Lämna ett svar