Prestigevärvningen!

Nog misstänkte man att Nybro inte skulle nöja sig med vilken tränare som helst, men att de skulle landa Finlands kanske mest meriterade aktive klubbtränare är en megabomb. Pekka Virta har två Kalevi Numminnen trophy, titeln som går till säsongens bästa tränare. Den första fick han säsongen 16/17 och den senaste så sent som säsongen 20/21. Det är med andra ord ingen föredetting, utan en tränare som borde vara högvilt för toppklubbar både i Finland och övriga Europa. Att han då väljer en ettanklubb är antagligen den mest spektakulära värvningen på nivån någonsin.

Givetvis kostar han. Vid en enkel googling så kan man få reda på att han erhöll en månadslön på närmare 140 000 kr säsongen 14/15, och han lär definitivt inte vara billigare nu då han har vunnit två Kalevi Numminen trophy sedan dess, men smakar det så kostar det. En tränare av den här digniteten kan defintivt göra stor skillnad.

Utdrag ur artikel från tidningen Iltalehti.

Det är dessutom en intressant värvning ur en annan aspekt. För enligt vad man kan läsa sig till är det en helt annan spelfilosofi som nu gör entré i Nybro. Medan Tisell förespråkade en defensiv hockey där man spelade mycket på att utnyttja motståndarnas misstag, så vill Pekka Virta istället skapa på egen kraft. Med stort puckinnehav och en framåtlutad spelstil så har han både erövrat brons, silver och guld i Liiga och han lär inte ändra på sig för att han tränare ett lag i ettan. Det borde på papperet passa spelarmaterialet utmärkt, då man har gott om puckstarka och offensivt skickliga spelare. Bäva månde motståndarna!

Lämna ett svar